Kuusi vinkkiä hiihtoloman viettoon Tallinnassa!

Verkkolehti Tallinna24:n toimitus keräsi kuusi kiinnostavaa menovinkkiä hiihtolomaviikoksi Tallinnaan. Kaupunki tarjoaa monenlaista tekemistä sekä sisällä että ulkona, huonosta säästä ei tarvitse välittää. Jo päiväristeilynkin aikana ehtii piipahtaa useammassa kohteessa.

Thea Ekholm

1) Skywheel of Tallinn -maailmanpyörä Uudenlaisen näkökulma Tallinnaan tarjoaa T1-ostoskekuksen katolla seisova mahtava Skywheel of Tallinn -maailmanpyörä. 120 metriä merenpinnan yläpuolelle nouseva maailmanpyörä tarjoaa hienon näköalan Viron pääkaupunkiin. Pääset näkemään muun muassa Tallinnan sataman, Ülemiste-järven ja kaupungin suurimman lähiön Lasnamäen. T1-ostoskeskukseen pääset kätevästi suoraan Tallinnan satamasta bussilla nro 2 ja Viru-hotellin edestä raitiovaunulla nro 4.

2) Keksintötehdas Proto Viime syksynä Noblessnerissa avautui koko perheen elämyskeskus keksintötehdas Proto. Sata vuotta vanha teollisuusrakennus sai mittavan remontin jälkeen uuden elämän VR-teknologiaa hyödyntävänä koulutus- ja viihdekeskuksena, joka esittelee 1900-luvun alun tärkeimpiä teknisiä keksintöjä inspiroivalla tavalla. Hurjapäille on katossa kulkeva Protoroller eli kisko, jota pitkin pääsee liukumaan valjaissa. Korkeimmillaan rata kulkee 14 metrin korkeudessa. Suomalaismatkailijaa ilahduttaa se, että kaikki keksintötehtaan opasteet ovat myös suomeksi. Tallinnan keskustasta keksintötehtaalle pääsee bussilla nro 73.

4) Tallinnan perhospuisto Ostoskeskus T1:en kolmannesta kerroksesta löytyy nykyään myös perhospuisto, jossa pääsee tutustumaan isoihin, trooppisiin perhosiin lähietäisyydeltä. Puistoon on rakennettu perhosille sopivat trooppiset ilmasto-olosuhteet, jossa ne elävät ja lisääntyvät. Vierailijoilla on mahdollisuus nähdä värikkäitä perhosia, tutkia perhosten toukkia ja ihmetellä niissä tapahtuvia muutoksia, joista lopulta syntyy perhonen. Perhospuisto on avoinna joka päivä klo 10.00-21.00. T1-ostoskeskukseen pääset kätevästi suoraan Tallinnan satamasta bussilla nro 2 ja Viru-hotellin edestä raitiovaunulla nro 4.

5) Interaktiivinen videopelimuseo LVLup! Tallinnassa on museo, jonka näyttelyesineisiin saa koskea niin paljon kuin haluaa! Kyseessä on Viron ja koko Baltian ensimmäinen videopelimuseo LVLup, joka esittelee videopelien historiaan 1980-luvultä tähän päivään. Museon syntyi kahden kaveruksen, Camille Laurellin ja Andrejs Rusinovskin, keräilyharrastuksen perusteella, mutta museo on saanut paljon lahjoituksia muilta innokkailta pelaajilta, keräilijöiltä ja yhteistyökumppaneilta. Museossa voi pelata yli 30 erilaisella pelikonsolilla ja valittavana on yi 400 erilaista peliä. Museo sijaitsee ARS-taidetalon tiloissa, osoitteessa Pärnu maantee 154, Tallinna. Keskustasta paikan päälle pääsee raitiovaunuilla nro 3 ja 4. Lähin pysäkki on Kalev. Myös bussit nro 5, 14, 18, 20, 20A, 32, 36 ja 57 pysähtyvät aivan taidetehtaan kupeessa. Tondin juna-asemakin sijaitsee aivan taidetehtaan takana.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut