Kolme näyttelyvinkkiä viikonlopuksi Tallinnaan

Tässä verkkolehti Tallinna24:n toimituksen keräämät vinkit Tallinnassa käynnissä olevista kiinnostavista näyttelyistä. Viikonloppuna ehdit käydä vaikka niissä kaikissa.

Thea Ekholm

1) Maailman parhaat lehtikuvat Maailman parhaita lehtikuvia esittelevä World Press Photo -näyttely on esillä Balti Jaam -juna-aseman vanhassa odotushallissa, joka remontoitiin tapahtuma- ja näyttelytilaksi muutama vuosi sitten. Tuomaristo on valinnut näyttelyn kuvat 78 801 valokuvan joukosta. Kilpailuun osallistui tänä vuonna 4 738 valokuvaajaa 129 eri maasta. Näyttely on avoinna vanhassa odotushallissa 29.2.2020 saakka ja on avoinna päivittäin klo 12.00-18.00.

Toompuiestee 37, Tallinna2) Popikoni Anne Veski on Maarjamäen linnan uuden näyttelyn tähti Viron historiallisen museon tiloissa Maarjamäen linnassa on käynnissä uusi näyttely, jonka tähti on virolainen popikoni Anne Veski ja hänen satumainen tarinansa. Anne Veskin äänen tunnistavat varmaan kymmenet, jos ei sadat tuhannet radion kuuntelijat Virossa ja Venäjällä. Lisäksi Veskin tyylikkäät esiintymisasut tekivät hänestä aikoinaan miljoonien neuvostonaisten tyyli-ikonin. Kiinnostavaa on nähdä Anne Veskin uransa aikana käyttämiä esiintymisasuja. Esillä on läpileikkaus uran kaikista vaiheista niin Tallinnan muotitalojen tekemiä luomuksia kuin Moskovan Bolšoi-teatterin ateljeessa ommeltuja asuja. Ensimmäisen kerran yleisö pääsee myös ihailemaan fanien Anne Veskille antamia lahjoja ja erilaisia muistoesineitä. Pirita tee 56, Tallinna3) Virolaiset naistaiteilijat esittäytyvät parhaillaan Kumussa Tallinnassa sijaitsevassa taidemuseo Kumussa on parhaillaan esillä tähän mennessä suurin virolaisten naistaiteilijoiden tuotantoa esittelevä näyttely. Itsensä luominen - Emansipoituva nainen Viron ja Suomen taiteessa -näyttely tuo päivänvaloon runsaasti vähän tunnettuja töitä ja asettaa ne vuoropuheluun suomalaisten naistaiteilijoiden töiden kanssa. Näyttely on syntynyt yhteistyössä Ateneumin taidemuseon kanssa. Esillä on muun muassa Julie Hagen Schwarzin, Sally von Kügelgenin, Karin Lutsin, Natalie Mein, Lydia Mein, Aino Bachin, Olga Terrin, Maria Wiikin, Helene Schjerfbeckin, Sigrid Schaumanin, Elga Sesemannin, Ellen Thesleffin, Tove Janssonin ja Tuulikki Pietilän teoksia.

A. Weizenbergi 34, Tallinna

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut