Ensi kesänä viinipullot voi Virossakin palauttaa pullonpalautusautomaatteihin – Syynä lakimuutos

Viron yleisradion uutisen mukaan jo ensi kesänä viinipullot voi myös Virossa palauttaa pullonpalautusautomatteihin. Tähän mennessä pantittomat lasipullot on pitänyt kantaa erillisiin lasinkeräyspisteisiin.

Ensi kesästä lähtien myös Virossa voi lasiset viini- ja viinapullot palauttaa kauppojen yhteydessä oleviin pullonpalautusautomaatteihin, jos Viron parlamentti hyväksyy asiaa koskevan lakialoitteen. Tähän asti Virossa on kerätty pantittomat lasipullot erillisiin lasinkeräyspisteisiin. Muutoksen taustalla ovat kiristyvät EU-direktiivit.

Koska rahan on todettu motivoivan ihmisiä parhaiten, on Viron Ympäristöministeriön suunnitelmissa muuttaa pullojen panttijärjestelmää niin, että palautusautomaatit ottavat jatkossa vastaan myös viini- ja viinapulloja.

Jos lakimuutos menee läpi, se todennäköisesti vähentää lasinkeräyspisteitä, joiden kustannuksista ovat tähän mennessä vastanneet alkoholintuottajat. Lisäksi muutos tulee testaamaan Viron panttipullojärjestelmän kapasiteettia.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut