Loppuuko viinaralli Viron ja Latvian välillä?

Virolaisen Postimees-lehden mukaan Viro on voittanut Latvian alkoholiverokisassa, eivätkä asiakkaat ole enää viime kesän jälkeen käyneet Latvian puolella ostoksilla entiseen tahtiin.

Thea Ekholm

Tämän seurauksena latvialainen Goalco-alkoholimyymälä rajan pinnassa pistää pillit pussiin. Latvian rajalla Ainažissa toimiva myymälä aloitti toimintansa vuonna 2018, kun Viro nosti alkoholiveroa. Parhaillaan Goalcon myymälässä on käynnissä loppuunmyynti.

Viime kesän jälkeen hintaero maiden välillä on tasaantunut, kun Viro ensin laski alkoholiveroa peräti 25 prosenttia. Veronalennus koski viinejä lukuun ottamatta kaikkia alkoholijuomia. Latvia vastasi siihen laskemalla alkoholiveroaan elokuussa 15 prosentilla, mutta veronalennus ei koskenut oluita.

Veronalennusten myötä virolaiset tekevät nyt alkoholiostokset kotimaassa, eikä rajakauppa enää kannata samaan malliin kuin ennen. Kiinnostavaa on nähdä, mitä tapahtuu maaliskuussa 2020, kun Latvia aikoo korottaa alkoholin valmisteveroa 30 prosentilla. Kääntyykö viinaralli silloin Latviasta Viroon?

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.