Virossa tuhottiin 10 miljoonaa laitonta savuketta

Viron yleisradion uutisen mukaan Viron vero- ja tullihallitus tuhosi tiistaina 10 miljoonaa väärennettyä savuketta. Kyseessä oli ennätyksellisen suuri määrä.

Viron tulli löysi Libanonista lähetetyt väärennetyt savukkeet saksalaiskollegoilta saadun vinkin perusteella. Tullin virkailijat seurasivat kahden kuukauden ajan satamassa ollutta tupakkakonttia, mutta kun kukaan ei tullut hakemaan lähetystä, he ottivat yhteyttä tupakkamerkki Princen omistajaan.

Tupakkabrändin Lontoossa teettämä analyysi tuotti yllättävän tuloksen. Savukkeita ei oltu vain salakuljetettu vaan myös väärennetty.

Viron vero- ja tullihallituksen edustajan Voldemar Linnon mukaan kyseessä on harvinainen tapaus, sillä kyseessä on väärennös. Yleensä kyseessä on virallisissa tehtaissa valmistetuista tuotteista, jotka salakuljetetaan maahan. Kyseessä oli yksi viime vuosien suurimmista takavarikoista Virossa. 10 miljoonana savukkeen tuhoaminen vei viranomaisilta yhden kokonaisen työpäivän.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut