Viron poliisi käytti etälamautinta vain 9 kertaa vuonna 2019

Viron yleisradion uutisen mukaan poliisi käytti Virossa etälamautinta vuonna 2019 vain yhdeksän kertaa.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitos sai käyttöönsä etälamauttimet vuoden 2018 kesällä. Vuonna 2019 poliisi käytti Virossa etälamautinta kahdeksan kertaa henkilöä vastaan, joka hyökkäsi poliisia kohti sekä yhden kerran koiraa vastaan, joka myös hyökkäsi kohti poliisia. Kaikkiin hyökkäystapauksiin liittyi aseita, kuten veitsiä tai useita henkilöitä.

Viron poliisi- ja rajavartiolaitoksen valmiustoimiston vanhemman analyytikon Armit Saaritsin mukaan aina kun virolaispoliisi käyttää etälamautinta, sitä seuraa turvallisuusanalyysi. Sen tarkoituksena on antaa suosituksia samanlaisessa tilanteessa käyttäytymiseen tulevaisuudessa.

Virossa poliisilla on oikeus käyttää etälamautinta tilanteissa, joissa heidän henkensä tai hyvinvointinsa on uhattuna. Samanlaiset oikeudet koskevat myös virka-aseen käyttöä. Viron poliisi- ja rajavartiolaitos osti viime vuonna käyttöönsä yli 30 etälamautinta, joiden hinta oli yli 190 000 euroa.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut