30 erilaista tapaa nähdä Viro – Katso ainutlaatuiset karttakuvat!

Viron yleisradion uutinen esittelee virolaisen maantieteilijä Evelyn Uuemaan 30 ainutlaatuista, avoimeen dataan perustuvaa karttaa Virosta.

Kartat syntyivät, kun Tarton yliopiston vanhempana tutkijana työskentelevä Evelyn Uuemaa haastoi itsensä osallistumaan 30 karttaa 30 päivässä -haasteeseen Twitterissä.

Kuukauden ajan Uuemaa loi erilaisia Virosta kertovia karttoja, jotka pohjautuivat avoimeen dataan eli tietoon, joka oli löydettävissä verkosta. Valmiit kartat hän jakoi sosiaalisessa mediassa.

Uuemaa kertoi osallistuneensa haasteeseen sen takia, että hän nauttii työssään eniten karttojen tekemisestä. Valitettavasti kuitenkin valtaosa hänen työajastaan menee muihin tehtäviin. Evelyn Uuemaan kartat kertovat esimerkiksi siitä, missä päin Viroa tapahtuu eniten liikenneonnettomuuksia, missä on paikkoja, joiden nimissä esiintyy sininen, musta tai valkoinen tai mitä tapahtuisi, jos vedenpinta nousisi Virossa 100 metriä ja mistä löytyvät Viron kulttuuriperintökohteet.

Haastavinta karttaprojektissa oli Uuemaan mukaan tarvittavan tiedon löytäminen verkosta ja sen käsitteleminen käyttökelpoiseen muotoon. Kaikki kartat Uuemaa teki avoimen lähdekoodin ohjelmistoja käyttäen.

Katso kaikki 30 karttaa täältä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut