Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseo esittelee Islannin, Grönlannin ja Färsaarten nykymuotia

Sääpäiväkirjat-näyttely esittelee skandinaavista nykymuotia ja sen keskiössä on kymmenen taiteilijan tuotanto, joka on saanut vaikutteita ja inspiraatiota paikallisista perinteistä sekä ainutlaatuisesta pohjoismaisesta luonnosta ja karuista ilmasto-olosuhteista.

Näyttely on valmistunut taiteilijan ja kuraattorin eli Sarah Cooperin (1974, USA) ja Nina Gorferin (1979, Itävalta) yhteistyönä. He matkustivat pari vuotta sitten Islannissa, Grönlannissa ja Färsaarilla tavoitteenaan tutkia saariympäristön, kulttuuri-identiteetin ja perinteiden vaikutusta paikallisten taiteilijoiden ja muotoilijoiden tuotantoon.

Toisin kuin antropologit tieteellisine metodeineen Cooper ja Gorfer muunsivat havaintonsa kameran objektiivin avulla poeettisiksi tarinoiksi. Heidän kokemuksistaan syntyivät lavastetut muotokuvat, jotka ovat tulvillaan symboleita, värikerroksia ja tekstuureja. Muotokuvat toteutettiin yhteistyössä paikallisten muotisuunnittelijoiden kanssa, ja näiden töitä nähdään näyttelyssä valokuvien rinnalla.

Sääpäiväkirjat-näyttely haluaa erottautua tavanomaisesta muotimaailmasta ja sen kausitrendeistä keskittyen niiden sijaan luovuuteen ja siihen vaikuttaviin tekijöihin – kulttuuri-identiteettiin, perinteisiin, luontoon, ympäristöön ja ilmastoon. Se myös tutkii, miten pohjoismaisista resursseista luodaan kestävää muotia. Näyttelyssä on mukana kymmenen taiteilijaa: Barbara I Gongini, Guðrun & Guðrun (Färsaaret), Bibi Chemnitz, Nikolaj Kristensen, Najannguaq Lennert (Grönlanti) sekä STEiNUNN/Steinunn Sigurðardóttir, JÖR/Guðmundur Jörundsson, Kría, Mundi, Shoplifter a.k.a. Hrafnhildur Arnardóttir (Islanti).

Sääpäiväkirjat-näyttely on esillä Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseossa 5.1.2020 saakka.

Viron taideteollisuus- ja muotoilumuseo, Lai 17, Tallinna

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Mainos: HotLips

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut