Viron alkoholiverotulot kasvoivat syyskuussa reilut 10 prosenttia

Viron yleisradion uutisen mukaan Viron alkoholiverotulot kasvoivat syyskuussa 10,7 prosenttia verrattuna edellisvuoteen.

Thea Ekholm

Viron vero- ja tullihallitukselle maksettiin syyskuussa 2019 yhteensä 654, 2 miljoonaa euroa veroja, mikä on 8,9 prosenttia enemmän kuin syyskuussa 2018. Maksettujen alkoholin valmisteverojen summa 18 miljoonaa euroa, oli 10,7 prosenttia suurempi kuin vuotta aikaisemmin.

Viron valtio on kuluvan vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden aikana saanut 2,3 prosenttia vähemmän alkoholin valmisteveroja kuin viime vuonna samaan aikaan. Eron viime vuoteen uskotaan tasoittuvan loppuvuoden aikana heinäkuussa voimaa tulleen veronalennuksen ansioista.

Yhteensä Viron valtion kassaan virtaavien valmisteverojen määrä on vuoden yhdeksän ensimmäisen kuukauden osalta 7,1 prosenttia suurempi kuin viime vuonna. Kasvua vauhdittaa tupakan valmistevero, jota syyskuussa maksettiin 10,8 prosenttia enemmän kuin vuosi sitten.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.