Tallinnan kaupunki aikoo kiristää alkoholinmyyntiä koskevia säännöksiä

Postimees-lehden uutisen mukaan Tallinnan kaupunginhallitus aikoo kiristää alkoholin myyntiä koskevia säädöksiä.

Kuvituskuva. Johanna Erjonsalo

Thea Ekholm

Uudet kiristykset tulevat voimaan kesäkuun ensimmäinen päivä vuonna 2020 ja ne koskevat kaikkia alkoholin vähittäismyyntipisteitä poislukien kasinot ja majoituslaitokset. Tallinnan kaupunginvaltuuston pitää vielä hyväksy ehdotetut kiristykset, ennen kuin ne voivat tulla voimaan.

Jos uudet kiristykset astuvat voimaan 1.6.2020, alkoholin myynti on kielletty Tallinnassa arkipäiviä edeltävinä öinä klo 02.00-06.00 ja lauantaita ja sunnuntaita edeltävinä öinä klo 03.00-07.00. Rajoitukset eivät koske seuraavia päivämääriä edeltäviä öitä: 1. tammikuuta, 25. helmikuuta ja 24. kesäkuuta.

Alkoholin myyntiä koskevat rajoitukset eivät koske satamissa ja lentokentillä olevia myyntipisteitä, joihin on pääsy vain matkustajilla. Kiellosta vapautuvat myös Tallinnan kaupunginhallituksen myöntämän luvan saaneet majoituspaikat ja pelipaikat. Viron kauppa- ja teollisuuskamari on ilmaissut vastustavansa Tallinna kaupungin suunnitelmia kiristää alkoholinmyynnin säännöksiä, sillä uudet rajoitukset ovat perusteettomia ja käsittämättömiä ja ne asettavat yrittäjät eriarvoiseen asemaan.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.