Vihdoinkin se on totta! – Tästä päivästä alkaen voit ostaa lääkkeitä suomalaisella reseptillä myös Virossa

Maanantaina 21. tammikuuta otetiin käyttöön Rajat ylittävä sähköinen lääkemääräys -palvelu Suomen ja Viron välillä. Kyseessä on ensimmäinen valtioiden rajat ylittävä terveydenhuollon palvelu Euroopassa.

Tästä päivästä alkaen suomalaisella sähköisellä reseptillä voi siis ostaa lääkkeitä virolaisista apteekeista. Myöhemmin palvelu laajenee myös muualle Eurooppaan.Aluksi palvelu toimii Suomesta Viroon ja myöhemmin Suomen apteekeista voidaan vastaavasti toimittaa lääkkeitä muiden Euroopan maiden sähköisillä resepteillä.

Reseptin tiedot voidaan luovuttaa virolaiselle apteekille vain potilaan suostumuksella. Suostumus palvelun käyttöön annetaan Omakanta-palvelussa Suostumus on voimassa toistaiseksi, ja sen voi myös perua.

Sähköisellä reseptillä ei kuitenkaan voi ostaa ulkomailta kaikkia lääkkeitä, kuten esimerkiksi huumausaineita ja PKV-lääkkeitä, apteekissa valmistettavia lääkkeitä, itsehoitovalmisteita, jotka eivät ole lääkkeitä (esim. perusvoiteet), hoitotarvikkeita, ravintolisiä tai sidetarpeita, yhdistelmäpakkauksia, potilaskohtaisia erityislupavalmisteita ja valmisteita, joihin liittyy lääkärinpalkkio.

Uusi palvelu hyödyntää Tallinnan matkustajia, joiden lääkkeet ovat unohtuneet kotiin tai jotka viipyvät matkalla pidempään. Nyt esimerkiksi kylmäsäilytystä vaativat lääkkeet voi hankkia vasta matkakohteesta.

Suomalainen resepti ei kuitenkaan takaa tietyn lääkkeen saamista toisen maan apteekista, koska kaikkia lääkkeitä ei välttämättä ole saatavissa kaikissa maissa.

Kun potilas ostaa lääkettä virolaisesta apteekista, hänellä pitää olla mukanaan virallinen henkilötodistus eli passi tai henkilökortti. Toistaiseksi lääkkeitä ei voi ulkomailla ostaa toisen puolesta, vaan reseptinhaltijan on itse haettava lääkkeet itselleen.

Ulkomailla ostetuista lääkkeistä ei myöskään ole mahdollista saada suorakorvausta paikan päällä apteekissa, vaan lääkekorvaukset potilaan on haettava itse myöhemmin Suomessa.

Näin toimii sähköinen resepti Euroopassa - Katso video!

Muista tämä, kun ostat suomalaisella reseptillä lääkkeitä Virosta!

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut