Suomalainen Riitta edustaa Viroa isoäitien Miss Universum -kisoissa – ”Ikä on tuonut karismaa ja itsevarmuutta”

Mustana hevosena Viron Miss Isoäiti -kisan voittanut vironsuomalainen Riitta Kondelin edustaa pitkäaikaista kotimaataan Grandma Universe / Classic Universe -kilpailussa Sofiassa. Voittaja kruunataan huomenna maanantaina.

Tallinnassa asuva tekstiilialan yrittäjä Riitta Kondelin lähti loppusyksyllä italian tunnille, kuten monta kertaa aiemminkin. Kurssikaveri Ljudmilla Karpikovalla oli sillä kertaa kuitenkin mielessä jotain ihan muuta kuin italian kielioppi. – Hän kysyi, haluaisinko lähteä mukaan hänen mallitoimistonsa Angel Models Agencyn järjestämään Miss Isoäiti -kilpailuun. Itse puolestani totesin, että älä nyt hulluja puhu, Kondelin nauraa. Lopulta ajatus hauskasta kokemuksesta ja uusista ystävistä vei pidemmän korren ja Kondelin löysi itsensä kauneuskilpailun pyörteistä. Grandma Universe / Classic Universe Estonia -kilpailu järjestettiin joulukuussa tallinnalaisessa Club Privé -yökerhossa ja Classic-sarjan kirkkain kruunu painettiin kuin painettiinkin Kondelinin kutreille. Voiton jälkeen tuore missi on ollut tuttu näky Viron televisiossa, jossa on udeltu muun muassa hänen kauneuskirurgisten toimenpiteidensä perään. – Niitä ei ole tehty. Tukan värikin on omasta takaa, 60-vuotias Kondelin vakuuttaa. – Terveet elämäntavat, liikunta ja hyvät geenit, kolmen lapsenlapsen isoäiti listaa kypsän kauneuden salaisuuksia ja toteaa iän tuoneen paitsi karismaa, myös rutkasti itsevarmuutta.

Parhaillaan Kondelin on edustamassa Viroa kansainvälisessä kauneusmittelössä Bulgarian Sofiassa yhdessä kolmen muun virolaiskilpailijan kanssa. Grandma Universe / Classic Universe -kisassa nähdään isoäitejä kaikkialta maailmasta ja voittaja kruunataan huomenna maanantaina. – Kuvittele, suomalainen nainen edustaa Viroa missikisoissa. Siinä on Anu Saagimillakin ihmettelemistä! Kondelin heittää. Turhan tosissaan ei rempseä nainen kilpailuun kuitenkaan suhtaudu. – Otan kokemuksen enemmänkin lomailun ja huumorin kannalta. Ohjelmassa on muun muassa Sofian kiertoajelu ja illallinen pormestarin kanssa. Lisäksi pääsen tapaamaan uusia mukavia ihmisiä eri puolilta maailmaa. Kansallispukukierroksella Kondelin kantaa Itä-Virumaan pukua, kilpailun kykyosiossa hän puolestaan zumbaa. – Tallinnan Meriton-hotellin kuntokeskuksen zumba on ollut jo vuosia lempiharrastukseni. Suosikkiohjaajani on ecuadorilainen Jorge Hinojosa, jonka kanssa zumbasin perjantaina myös Viron yleisradion suositussa Ringvaade-ohjelmassa.

Kävi Sofiassa miten kävi, Virossa Kondelinilla on todennäköisesti edessään mallin töitä. Siviilissä hän pyörittää MarCon Holding -nimistä tekstiilialan maahantuontiyritystään, joka tuo Viroon ja Suomeen muun muassa italialaista vanua. – Minun vanuni pitää esimerkiksi virolaiset poliisit ja sotilaat lämpimänä, Kondelin kehaisee. – Tekstiiliteollisuuden lisäksi asiakkaitamme ovat muun muassa virolaiset hotellit. Greenstone -bambutekstiilit ovat puolestaan suosittuja yksityisasiakkaiden keskuudessa. Virossa Kondelin on viihtynyt vuodesta 2002. – Kun osaa kielen, tulee hyvin toimeen. Kun virolainen tunnistaa suomalaisen aksentin, hän tulee iloiseksi naapurin kielitaidosta. Syvien ystävyyssuhteiden luominen on virolaisten kanssa silti haastavaa, on Kondelin havainnut. Naisen lähivuosien suunnitelmat eivät kuitenkaan enää liity Viroon, vaan horisontissa siintää suuri elämänmuutos. – Italia on ollut minulle aina sydämen asia. Vuoden-parin päästä haluaisin muuttaa pysyvästi sinne. Meinaako ahkera yrittäjä siis heittäytyä eläkkeelle? – Eläkkeelle en rupea koskaan! Kondelin huudahtaa ja vakuuttaa jatkavansa vielä pitkään työelämässä – ja miksei missimaailmassakin.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut