Konduktööreille uusi keino sakkojen kirjoittamiseen – VR: "Vastaava kuin yksityisessä pysäköinninvalvonnassa"

HSL ja VR miettivät parhaillaan tapoja, joilla pummilla matkustamista saataisiin vähennettyä. Ongelma räjähti koronaepidemian aikana entistä suuremmaksi.

Toistaiseksi vain HSL:n matkalipuntarkastajat voivat määrätä 80 euron suuruisen tarkastusmaksun. Konduktööreillä ei ole tähän toistaiseksi oikeutta. Muutos vaatisi lakiuudistuksen. VR suunnittelee kuitenkin vaihtoehtoista tapaa.

– Olemme miettineet erilaisia keinoja, joilla tätä voitaisiin ratkaista. Konduktöörit voisivat määrätä esimerkiksi sakkoja vähän vastaavalla menetelmällä kuin yksityisessä pysäköinninvalvonnassa, Teemu Sipilä kertoo.

Sakon peruste olisi siis sopimusperusteinen.

– Se tarkoittaa, että kun tulet junaan, hyväksyt pelisäännöt. Junaan noustessa pitää olla aina matkalippu, muuten voi joutua maksamaan sakon.

Milloin uudistus voisi tulla käyttöön?

– Tämä on selvittelyn asteella. Valmista konseptia ei ole, mutta asia on pitkälle mietitty. Meillä on tällä hetkellä edelleen voimassa oleva sopimus HSL:n kanssa tarkastusmaksuista, joka on voimassa vuodenvaihteeseen, Sipilä kertoo.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut