Helsinki-avusta tehty jo 23 000 soittoa yli 80-vuotiaille – jokainen kotona asuva ikäihminen aiotaan tavoittaa

Kaikille Helsingissä kotona asuville vanhuksille pyritään soittamaan ja kysymään avun tarpeesta. Arkisto
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsinki-avusta ehdittiin kahden ensimmäisen toimintaviikon aikana (30.3.–9.4.) tavoitella käytännössä kaikkia kotonaan asuvia yli 80-vuotiaita helsinkiläisiä, joiden numero oli saatavilla.

Kiirastorstai-iltaan mennessä 80-vuotiaille soitettiin yli 23 000 kertaa: osaa ihmisistä tavoiteltiin useamman kerran. Helsinki-apu jatkaa soittamista myös pääsiäisen jälkeen ja yrittää tavoittaa vielä vastaamattomatkin vanhukset sekä ne, jotka ovat pyytäneet uutta yhteydenottoa.

Helsinki-apu on lisäksi vastaanottanut yli 2 300 puhelua yli 70-vuotiailta kaupunkilaisilta, jotka kaikki kuuluvat tämän avun piiriin. Kauppa- ja apteekkiasiointiapua oli viime viikon torstai-iltapäivään mennessä pyytänyt lähes 1 400 helsinkiläistä ikäihmistä, ja palvelupyyntöjä oli yhteensä yli 2 700. Lisäksi Helsinki-apu on ohjannut soittajia keskusteluavun piiriin. Palvelussa työskentelee kaikkiaan noin 600 Helsingin kaupungin ja seurakuntien työntekijää.

Helsinki-apu on Helsingin kaupungin ja Helsingin seurakuntayhtymän perustama palvelu, jolla pyritään varmistamaan, että kaikki yli 70-vuotiaat helsinkiläiset saavat koronaepidemian aikana tarvittaessa apua kaupassa ja apteekissa asiointiin sekä henkistä tukea. Helsinki-avun toiminnassa ovat mukana myös Helsinki Missio ja Suomen Punainen Risti sekä lukuisat vapaaehtoiset.

Kuvat: Uusia ruumiskontteja sairaalan parkkipaikalle – suora näkymä naapuritalon parvekkeelta

Somalinkielisten koronavirustartunnat selkeässä kasvussa Helsingissä – muistuttaa Tukholman tilannetta

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut