Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin Uutisten verkkopalvelu uudistui – enemmän luettavaa aiempaa helpommin

Helsingin Uutisten verkkopalvelu on uudistunut. Uudistuksen tavoitteena on nopeuttaa ja selkeyttää Helsingin Uutisten lukemista myös verkossa.

– Helsinkiläiset uutiset ja puheenaiheet ovat sisältömme ydin. Olemme viime syksystä alkaen lisänneet paikallista uutistuotantoa merkittävästi ja uuden verkkoalustan myötä pystymme tarjoilemaan entistä paremmin myös lukijoillemme, Helsingin Uutisten päätoimittaja ja Etelä-Suomen Median paikallisjohtaja Karri Kannala näkee.

Helsingin Uutiset on viime vuosina noussut Suomen kymmenen suurimman uutismedian joukkoon.

-– Virallisen FIAM-mittauksen mukaan tavoitamme verkossa kuukaudessa yli miljoona eri lukijaa. Se on kova suoritus ilmaiselta kaupunkilehdeltä. Uskon, että entistä parempi lukukokemus kaikilla päätelaitteilla ruokkii tätä kehitystä entisestään. Uudistus on merkittävä myös mainostajien kannalta, koska mainonnan suorittavuus tulee parantumaan teknisen kehitystyön tuloksena, Kannala sanoo.

Samalla myös juttujen kommentointia on uusittu. Kommentteja moderoi jatkossa Suomen tietotoimisto STT.

Keskusteluissa siirrytään nyt ennakkomoderointiin eli siihen, että lukijoiden kirjoittamat kommentit tarkastetaan ennen niiden julkaisua.

Ennakkomoderoinnilla tavoitellaan aiempaa parempaa laatua juttujen perässä käytävään keskusteluun.

Kaupunkilehdissä kommentoijilta vaaditaan rekisteröitymistä. Rekisteröityä voi täältä.

STT tarkastaa kommentteja vuoden jokaisena päivänä kello 7–24. Öisin kirjoitetut kommentit jäävät jonoon, jonka moderaattorit purkavat aamulla. Kommenttien tarkastamisessa noudatetaan STT:n moderointiperiaatteita, jotka ovat julkisesti luettavissa verkossa.

Mediatalo Keskisuomalaisen lehtien lisäksi palvelun asiakkaita ovat Helsingin Sanomat, Ilta-Sanomat ja Yle Uutiset.

Vuoden alussa Helsingin Uutisten paperilehti alkoi ilmestyä kuutena eri aluepainoksena, mikä lisäsi merkittävästi paikallisten, helsinkiläisten uutisten määrää.

– Panostamme jatkossakin sekä printtiin, että verkkoon. Korona asettaa isoja haasteita medialiiketoiminnalle, mutta toisaalta tarve luotettavalle, faktapohjaiselle journalismille on suurempi kuin koskaan. Verkkouudistuksemme osuminen tällaiseen aikaan on osoitus siitä, että uskomme paikallisten sisältöjen ja journalismin kysyntään vahvasti myös jatkossa, Karri Kannala toteaa.