Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Uusi etuus vireillä: 723 e/kk, mikäli olet ottanut lapsesi pois koulusta tai tarhasta

Hallitus ehdottaa uutta etuutta poikkeustilan takia. Sitä maksettaisiin vanhemmille, jotka hoitavat lastaan kotona koronatilanteen takia ja ovat siksi joutuneet ottamaan palkatonta vapaata.

Uusi tuki olisi saman suuruinen kuin vähimmäismääräinen vanhempainpäiväraha eli 28,94 euroa arkipäivältä, 723,50 euroa kuukaudessa.

Tukea voisivat saada varhaiskasvatuksen piirissä olevien lasten vanhemmat, jotka hoitavat lastaan kotona koronatilanteen takia ja ovat sen takia ottaneet palkatonta vapaata työstään.

Tukea maksettaisiin myös niille vanhemmille, jotka hoitavat peruskoulun 1.‒3. luokalla olevaa lasta kotona ja ovat joutuneet ottamaan palkatonta vapaata työstään.

Tukea maksettaisiin myös henkilöille, jotka ovat palanneet ulkomailta Suomeen ja joutuneet karanteeninomaisiin oloihin.

Tukea on tarkoitus maksaa takautuvasti 16. maaliskuuta lähtien rajoitustoimien ajan.

Kela: Työttömyysturvan hakijoiden määrä kasvaa vauhdilla – toimeentulotuen hakemuksissa ei vielä näy piikkiä

Uutta lakia valmistellaan sosiaali- ja terveysministeriössä, ja siihen voi tulla vielä muutoksia. Uusi tuki on tulossa Kelan maksettavaksi, mutta koska lakiehdotusta ole hyväksytty tukea ei voi vielä hakea.

Asiakkaan ei siis kannata eikä pidä lähettää vapaamuotoista hakemusta Kelaan.

Tukea voi alkaa hakea, kun Kela on tehnyt riittävät toimenpiteet ja eduskunta on hyväksynyt lakiehdotuksen. Tämän jälkeen Kela tiedottaa asiasta ja julkaisee hakemuslomakkeen kela.fi-sivuilla.

Kela-korvaus laajenee digilääkärien etävastaanotoissa – älypuhelimella yhteyden saa nopeasti