Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

T24 | Tom of Finlandin näyttelyyn Tallinnan Fotografiskassa voi sunnuntaina tutustua virtuaalikierroksen välityksellä

Tulevana sunnuntaina 19. huhtikuuta valokuvataiteenmuseo Fotografiska Tallinnassa järjestää kaikkien aikojen ensimmäisen virtuaalikierroksen, jossa voi tutustua Tom of Finlandin Darkroom-näyttelyyn.

Kovin moni ei välttämättä tiedä, että eroottisista piirustuksistaan tunnettu taiteilija Tom of Finland eli Touko Laaksonen valokuvasi ystäviään ja käytti valokuvia inspiraation lähteenä teoksilleen.

Valokuvat ja niistä syntyneet piirrokset saavat maailman ensi-illan Tallinnan Fotografiskassa, jossa on ensimmäistä kertaa mahdollista nähdä koko taiteilijan luomisprosessi valokuvista luonnoksiin ja valmiisiin piirustuksiin.

Näyttely on toteutettu yhteistyössä Tom of Finland -säätiön kanssa juhlavuoden kunniaksi, sillä toukokuussa 2020 tulee kuluneeksi 100 vuotta Touko Laaksosen syntymästä.

– Kevään näyttelymme menivät tauolle koronaviruksen Virossa aiheuttaman poikkeustilan takia. Niinpä tarjoamme yleisölle nyt ensimmäisen kerran mahdollisuuden tutustua Fotografiskan näyttelyihin virtuaalikierroksen avulla. Koska pian tulee myös kuluneeksi 100 vuotta Touko Laaksosen syntymästä, päätimme omistaa live-kiertueen hänelle, Tallinnan Fotografiskan näyttelyjohtaja Maarja Loorents kertoo.

Teknisesti virtuaalikierros on rakennettu niin, että se tarjoaa osallistujille mahdollisimman aitoja kokemuksia ja yleisö tuntee olevansa osa näyttelyn fyysistä ympäristöä. He voivat nähdä lähikuvia valokuvista ja kuulla tarinoita kuvien takaa. Lisäksi he voivat kysyä kysymyksiä oppaalta Slido-sovelluksen avulla.

Virtuaalikierroksen oppaana toimii Fotografiskan museo-opas Elo Aun ja näyttelyn kuraattori Berndt Arell liittyy mukaan kierrokselle videopuhelun kautta. Kierros kestää noin 45 minuuttia ja se on englanninkielinen. Kierroksen ohjaajana toimii Sander Allikmäe ja sen tekniikasta vastaa Indrek Viiret.

Virtuaalikierros on rakennettu niin, että se tarjoaa osallistujille mahdollisimman aidon kokemuksen näyttelystä

Yleisö voi liittyä mukaan tämän YouTube-linkin kautta. Se alkaa toimi 19.4.2020 klo 17.00.

Osallistuminen virtuaalikierrokselle on maksutonta, mutta suljetun museon toimintaa voi tukea ostamalla pääsylipun sen verkkosivuilta.