Helsingin kaupunginmuseo kerää ja kokoaa helsinkiläisten mielialoja – Näin osallistut

Kulttuuri: Kerätystä aineistosta kootaan pienoisnäyttely Hakasalmen huvilaan.

”Tilanne näyttää kieltämättä huolestuttavalta, mutta meidän on samalla varottava levittämästä paniikkimielialaa.” ”Tavattomasti on alkanut esiintyä jälkiviisautta.”

Nämä sotavuosina kerätyt mielialat ovat vuosilta 1943 ja 1944. Tuolloin suomalaisten mielialoja tiedusteltiin salaa ja koottiin maan johdolle.

Raportteja on käytetty Hakasalmen huvilan Mieliala Helsinki 1939–1945 -näyttelyn aineistona. Hakasalmen huvila on toistaiseksi suljettu poikkeustilan vuoksi koronaviruksen leviämisen estämiseksi.

Poikkeuksellisen tilanteen vuoksi Helsingin mieliala halutaan taas taltioida. Siksi Helsingin kaupunginmuseo kerää mielialaraportteja tämän päivän Helsingistä.

Oman mielialaraportin voi antaa omin sanoin tai kuvin Helsingin kaupunginmuseon ja Hakasalmen huvilan verkkosivuilla sekä sosiaalisessa mediassa avainsanalla #mielialahelsinki2020.

Tekstimuotoiset raportit liitetään Helsingin kaupunginmuseon kokoelmiin, kuvien mahdollisesta tallentamisesta sovitaan tekijän kanssa erikseen.

Aineistosta kootaan Mieliala Helsinki 2020 -pienoisnäyttely, joka tulee yleisön nähtäville Hakasalmen huvilassa, kun museo jälleen avautuu.

Helsingin kaupunginmuseon tavoitteena on myös järjestää samanaiheinen kirjoitustyöpaja Hakasalmen huvilassa Taiteiden yönä 20. elokuuta.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut