Helsinki Pride -viikko siirtyy syksyyn – "Tarve työllemme vain kasvaa tämän kriisin aikana"

Perinteikäs kesän tapahtumaviikko Helsinki Pride siirretään syyskuulle. Arkistokuva. Arkisto Päivi Tuovinen
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Helsinki Pride -viikko 2020 siirretään syyskuulle. Tapahtuman järjestäjä Helsinki Pride -yhteisö ry. ilmoitti asiasta torstaina.

–Helsinki Pride -viikko on meille kaikille erittäin merkityksellinen tapahtuma ja haluamme toteuttaa sen niin, että mahdollisimman monella on mahdollisuus osallistua viikon tapahtumiin, toteaa Helsinki Pride -yhteisön toiminnanjohtaja Aaro Horsma tiedotteessa.

Helsinki Pride -viikko on Suomen suurin ihmisoikeustapahtuma, joka järjestetään vuosittain juhannuksen jälkeisellä viikolla.

Tänä vuonna tapahtuma oli tarkoitus järjestää 22.–28. kesäkuuta, mutta koronavirustilanteen vuoksi se siirtyy kokonaisuudessaan ja toteutetaan 7.–13. syyskuuta.

– Tarve sekä Pride-viikolle että ympärivuotiselle työllemme vain kasvaa tämän kriisin aikana, Horsma sanoo.

Pride-viikon aikana Helsinki Pride -yhteisö järjestää erilaisia tapahtumia, keskustelutilaisuuksia ja seminaareja, yhdessä yhteistyökumppaneiden kanssa.

Helsinki Pride -viikon tunnetuin osuus on lauantaina järjestettävä kulkue, johon osallistui viime vuonna yli 110 000 ihmistä.

Kulkue lähtee viime vuosien tapaan Senaatintorilta ja päättyy Kaivopuistoon, missä järjestetään ohjelmallinen puistojuhla.

–Tärkeintä on nyt pitää huolta toisistamme ja suunnata samalla myös katseet tulevaan. Haastavissakin hetkissä me kuljemme ylpeästi eteenpäin yhteisömme, tukijoidemme ja kumppaneidemme avulla, ja pidämme huolen, ettei kukaan jää yksin, korostaa Horsma tiedotteessa.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut