Kouluruoan voi reilun viikon päästä hakea myös kotiin Helsingissä – "Tavoitteena on, että mahdollisimman moni oppilas saadaan ruokailun piiriin"

Kouluruoan jääminen pois arjesta on tehnyt ison loven monen vähävaraisen lapsiperheen tulohin. Siksi Helsinki satsaa nyt myös noutoruokailuun. Arkisto/Mari Koukkula
Kaisa Paastela

Kaisa Paastela

Helsinki alkaa jakaa 27. huhtikuuta alkaen kouluruokaa annosaterioina. Tähän mennessä etäopetuksessa olevat perusopetuksen oppilaat ovat voineet käydä halutessaan koululla syömässä.

Ruokailu koulussa on mahdollista edelleen, mutta jatkossa aterian voi myös noutaa, sekä lämmittää ja syödä kotona.

Nouto tapahtuu kaksi kertaa viikossa. Maanantaisin jaetaan maanantain ja tiistain ateria ja keskiviikkoisin puolestaan keskiviikon ja loppuviikon lounaat.

Mukaan otettava ruoka on laktoositonta ja sianlihatonta sekaruokaa tai vaihtoehtoisesti kasvisruokaa. Jos oppilas syö koululla, on saatavilla myös muiden erityisruokavalioiden mukaiset ateriat.

Lue myös: Kateus herää, näin runsas on koululaisen saama ruokakassi Mikkelissä

Peruskoulujen oppilaiden huoltajille on toimitettu Wilman kautta lisätietoja sekä kysely, jonka avulla kartoitetaan noutoaterioiden määrää sekä koululla syövien oppilaiden määrää.

Annosten noutopaikkoina on useita kouluja koko Helsingin alueelta, joista huoltaja valitsee haluamansa noutopaikan ilmoittautumisen yhteydessä. Ruoka-annosten jakelu tapahtuu porrastetusti, pienissä ryhmissä ja hygieniaohjeita noudattaen.

Koulukuljetuksen piirissä olevat etäoppilaat saavat kuljetuksen koululle ruokailuun tai heidän huoltajansa voi hakea ruoan koululta. Jos huoltaja ei halua kuljetusta oppilaalle, perheelle maksetaan ateriakorvaus.

– Kouluruoalla on tärkeä merkitys lasten ja nuorten päivittäisessä ravinnon saannissa. Toivomme, että mahdollistamalla sekä ruokailu koululla että toisaalta ruokailu kotona saamme mahdollisimman monet oppilaat kouluruokailun piiriin, toteaa kasvatuksen ja koulutuksen toimialajohtaja Liisa Pohjolainen tiedotteessa.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut