Herttoniemen sairaalasta mietitään varasairaalaa koronaviruspotilaille – voidaan ottaa käyttöön viikossa

Herttoniemen sairaalassa toimii tällä hetkellä Myllypuron seniorikeskus väistötiloissa. Arkistokuva. Arkisto/ Jukka Hämäläinen
Klaus Nurmi

Klaus Nurmi

Helsingin kaupunki suunnittelee Herttoniemen sairaalasta varasairaalaa koronaviruspotilaille. Tarvittaessa sairaala voidaan ottaa käyttöön viikossa.

Varasairaalalla varmistetaan sairaansijojen riittävyys epidemian laajentuessa. Herttoniemeen voidaan avata 300–400 sairaansijaa. Järjestelyllä voidaan lisäksi vapauttaa sairaansijoja Laakson ja Malmin sairaaloihin niille potilaille, jotka siirtyvät tehohoidosta jatkokuntoutukseen.

– Herttoniemen sairaala on mielekkäin vaihtoehto varasairaalaksi, sillä se on entinen sairaala. Tilat ovat tähän käyttöön hyvät ja suhteellisen pienin muutoksin ja nopeasti käyttöön otettavissa, Helsingin sairaalan johtajalääkäri Laura Pikkarainen kertoo tiedotteessa.

Jos tilanne vaatii, sairaala voidaan tarvittaessa avata nopeasti.

Kuvat: Uusia ruumiskontteja sairaalan parkkipaikalle – suora näkymä naapuritalon parvekkeelta

Helsingin 33 hammashoitolasta vain 4 toiminnassa, henkilöstöä siiretty muihin tehtäviin – "Epidemiassa kuntalaisen oma vastuu suunsa terveydestä korostuu"

Herttoniemen sairaalassa toimii tällä hetkellä Myllypuron seniorikeskus. Myllypuron seniorikeskus on väistötiloissa Herttoniemessä, koska sen omia tiloja peruskorjataan.

Jos varasairaala avataan, asukkaat muuttavat Kustaankartanon seniorikeskuksen tiloihin Oulunkylään. Asukkaat, joita on 136, voivat asua Kustaankartanossa, kunnes Myllypuron seniorikeskuksen remontti valmistuu.

Tämän hetken arvion mukaan Myllypuroon päästään muuttamaan takaisin syksyllä 2021.

Asukkaiden omaisiin ollaan erikseen yhteydessä varasairaalasuunnitelmasta, tiedottaa Helsingin sosiaali- ja terveystoimiala.

Kommentoi

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut