T24: Kansanperinne on suosittu harrastus virolaisten keskuudessa – Viime vuonna 59 000 ihmistä osallistui kuorojen ja kansantanssiryhmien toimintaan

Viron tilastokeskuksen uusimpien tietojen mukaan virolaisten osallistuminen kansanperinteen harrastustoimintaan on kasvanut verrattuna vuoteen 2010.

Thea Ekholm

Vuonna 2019 Virossa pelkästään 59 000 ihmistä lauloi kuorossa tai tanssi osana kansantanssiryhmää ja yhteensä 82 500 virolaista osallistui johonkin kansanperinteen harrastusryhmään. Naisia kaikista kansanperinteen harrastajista oli 70 prosenttia.

Eniten kansanperinteen harrastajia tuhatta asukasta kohden on Etelä-Virossa Võrun maakunnassa ja vähiten Itä-Virossa ja Tallinnassa.

Suosituimpia kansanperinteen harrastuksia ovat kuorolaulu, jota harrastaa 37 300 virolaista ja kansantanssit, joita harrastaa 21 700 virolaista. Vähemmän suosittuja harrastuksia ovat muun muassa harrastelijateatteri, käsityöt ja kansanmusiikki.

Kymmenen vuoden aikana Virossa kansanperinteen harrastajien määrä on kasvanut 6 000 ihmisellä.

Kommentoi

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut