Päätoimittaja Kannala: Hallitus jatkaa imagon kiillottamista – vaarana miljardien lisälasku koronakriisin keskellä

Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala. Johanna Erjonsalo
Aapo Siippainen

Aapo Siippainen

Poliitikkojen toiminta on ollut vastuuntonta Huoltovarmuuskeskuksen suojavarustetilauksissa, sanoo Helsingin Uutisten päätoimittaja Karri Kannala pääkirjoituksessa.

– Toimiva johto menetti perustellusti pääministerin ja vastuuministerin luottamuksen, mutta vastuuta on myös hallituksella. Pääministeri Sanna Marin (sd.) ja sosiaali- ja terveysministeri Aino-Kaisa Pekonen (vas.) ovat epäonnistuneet suojavarustetilanteen todellisen tilannekuvan antamisessa kriisin alusta saakka. Kuka tästä kantaa poliittisen vastuun, vai saako hallitus viisikkonsa johdolla jatkaa kiiltokuvaimagonsa kiillottamista?

Hallitus valmistelee henkilöstunnusten uudistamista. Kannala on huolissaan, että tästä tulee miljardien lisälasku keskelle koronakriisiä.

– Kauanko Marinin sädekehä kestää, ennen kuin kiiltokuva alkaa himmetä äänestäjien silmissä? Kestoon vaikuttaa Marinin kannalta toki myönteisesti se, että hänen vakuuttava esiintymisensä pääsee kansalaisten silmissä oikeuksiinsa, kun vieressä valtiovarainministeri Katri Kulmuni (kesk.) takkuaa esimeriksi hävittäjä-kommenttiensa kanssa. Kontrarsi on iso, Marinin eduksi.

Lue koko pääkirjoitus tästä!

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut