Ahneus iski, suojavarusteista pyydetään nyt kovaa hintaa – palvelukeskuksen johtaja: "Minne menivät ne Kiinasta tilatut kasvosuojukset, jotka eivät kelvanneet sairaaloihin?"

Pääosa Helsingin koronaviruskuolemista on tapahtunut vanhusten hoivapalveluissa.

Helsingin sairaala-, kuntoutus- ja hoivapalvelujen johtaja Seija Meripaasi kertoo, että suojavarusteita on riittänyt tällä hetkellä kaupungin kriittisiin toimintoihin.

– Jatkossa tulemme tarvitsemaan lisää suojavarusteita, hän toteaa.

Laajasalossa toimiva yksityinen Palvelukoti Sofia on toistaiseksi välttynyt koronavirustartunnoilta.

Toiminnanjohtaja Sointu Tulkki kertoo, että talossa on 32 asuntoa, joissa asuu itsenäisesti pärjääviä ikäihmisiä. Henkilökunta tapaa heitä päivittäin ruokailun yhteydessä ja jututtaa heitä välimatkan päästä.

Vaikka tartuntoja ei ole ilmennyt, Tulkki kertoo olevansa huolissaan suojavarusteiden saatavuudesta.

– Minne menivät ne Kiinasta tilatut kasvosuojukset, jotka eivät kelvanneet sairaaloihin? Ainakaan täällä niitä ei ole näkynyt, hän sanoo.

Suojavarusteiden riittävyys riippuu Tulkin mukaan pitkälti siitä, pysytäänkö palvelukodissa terveenä.

– Jos tulee sairastumisia, suojavarusteita alkaa mennä ihan hirveästi.

Palvelukoti on tilannut suojavarusteita. Suojavarusteiden markkinat ovat toiminnanjohtajan mukaan todella ylikuumentuneet.

– Jouduimme ostamaan suojuksia hyvin kalliilla. Mainoksia tulee puhelimitse ja sähköpostitse ihan päivittäin. Ihan tavallisistakin hengityssuojaimista, joita ei ole edes tarkoitettu hoitohenkilöstölle ja sairaaloihin, pyydetään euron kappale.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut