Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin kesäteattereiden kausi voi vielä pelastua – tässä uusimmat varasuunnitelmat

Helsingin kesäteattereissa kytee yhä toivoa siitä, että koronaepidemian tuomat rajoitukset voidaan purkaa ennen tulevan kesän esityskautta.

Jos hallitus päättää nopeasti, että suurien joukkojen kokoontuminen on jälleen mahdollista, kesäteattereiden vuodesta saattaa kaikesta huolimatta tulla jopa kohtuullinen.

Taivallahden kesäteatteriin on kaavailtu esitettäväksi laulunäytelmää Peter Pan sekä Ray Cooneyn farssia Linjat kuumina.

– Meillä on sikäli hyvä tilanne, että aloitimme Peter Panin lauluharjoitukset jo marras-joulukuussa ja näytelmän läpikäymisen tammikuussa, kertoo ohjaaja Kari Kinnaslampi.

– Jos käy niin, että viimeistään kesäkuun puolivälissä pääsemme taas harjoituksiin, ensi-iltaa voidaan viettää elokuussa. Lavastuksen rakentamiseen menee pari-kolme viikkoa.

Myös Ryhmäteatterin väki elättää vielä toivoa siitä, että tulevana kesänä Suomenlinnan kesäteatterissa voidaan vielä tarjota yleisölle kulttuurielämys.

Toivon hartaasti, että näytelmä nähdään ainakin ensi kesänä.

– Olemme tehneet sen päätöksen, että suunnitteilla ollut esitys Seitsemännen portaan enkeli siirretään suosiolla ensi vuoteen, kertoo Ryhmäteatterin johtaja Juha Kukkonen.

– Syy on yksinkertaisesti se, että tässä epävarmuudessa on mahdotonta säilyttää riittäviä aikatauluja.

Tilalle suunnitellaan Kukkosen mukaan Pinokkiota, joka soveltuu koko perheen katsottavaksi.

– Jos se toteutuu, Pinokkion ensi-ilta voisi olla elokuussa ja sitä esitettäisiin myös syyskuun ajan.

– Se kuitenkin edellyttää sitä, että pääsisimme harjoittelemaan esitystä viimeistään kesäkuussa. Se on hyvä varasuunnitelma ja toivon todella, että se onnistuisi.

Kukkosen mukaan on nyt jo selvää, että Ryhmäteatterille koituu koronaepidemian tuomista peruutuksista valtava taloudellinen tappio.

Näyttelijä Anu Palevaaralla on määrä olla Taivallahden kesäteatterissa toinen naispääosa, lisäksi hän on tehnyt laulunäytelmän koreografiat.

– Epävarmuus on näyttelijälle kaikkein pahinta. Harjoittelu ja näytteleminen perustuvat aina yhteiseen tekemiseen ja nyt sitä ei ole, Palevaara pahoittelee.

– Sain tietää jo viime pääseväni näihin kahteen näytelmään mukaan ja olin aivan innoissani.

Tanssinopettajana toimiva Palevaara kuitenkin lohduttautuu sillä, että esimerkiksi Peter Panin koreografia on jo luotu.

– Toivon todella hartaasti, että se nähdään viimeistään ensi kesänä. Se on aina ollut yksi lempisaduistani.