Pyöräilijä kaatui kadulla Meilahdessa – hakee vahingonkorvausta kaupungilta

Kaupunki ei todennäköisesti korvaa pyöräilijälle vahingonkorvauksia. Arkisto
Anniina Virtanen

Anniina Virtanen

Pyöräilijä haki vahingonkorvauksia kaupungilta, koska kaatui Tukholmankadulla Meilahdessa Mäntytien jälkeen ennen Paciuksenkatua väylän rakenteellisten muutosten vuoksi.

Pyöräilijä on kertonut polkupyörällä kaatumisen johtuneen korotetusta kivetyksestä, jolla jalankulku ja pyöräily on erotettu toisistaan rakenteellisesti. Polkupyörän rengas on kimmonnut kivetykseen pienen kohtauskulman vuoksi.

Vahinkoja syntyi muun muassa hakijan polkupyörän etu- ja takavalaisimeen. Hakija on esittänyt kaupungille vielä yksilöimättömän vahingonkorvausvaatimuksen.

Lakipalvelut -yksikön päällikkö oli hylännyt hakijan vahingonkorvausvaatimuksen. Pyöräilijä teki oikaisuvaatimuksen, jota kaupunkiympäristölautakunta esittää hylättäväksi. Lautakunta päättää asiasta 21. huhtikuuta.

Helsingin kaupunki katsoo, että ei ole vahingonkorvauslain nojalla vastuussa aiheutuneesta vahingosta. Selvitysten perusteella kaupunki ei ole laiminlyönyt kunnossapitolain mukaisia tehtäviään.

Pelkkä tietämättömyys väylien rakenteellisista muutoksista ei oikeuta vahingonkorvaukseen. Tieliikennelain mukaan ajoneuvon nopeus on pidettävä sellaisena, ettei vaaraa tai vahinkoa pääse syntymään. Kaatumisen aikana oli ollut myös hyvä näkyvyys.

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut