HS: Helsingin hoivakodeissa 48 koronakuolemaa

Helsingin hoivakodeissa on kuollut keskiviikkoon mennessä 48 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan sairauteen, kertoo Helsingin Sanomat.

Määrä nousi tiistaista 20:llä.

Koronatartuntoja ja kuolemia on tapahtunut useissa eri hoivakodeissa ympäri Helsinkiä, sanoo sosiaali- ja terveystoimen apulaispormestari Sanna Vesikansa (vihr.) HS:lle.

Husin mukaan Helsingin hoivakotien 48 kuolemaa puuttuvat THL:n luvuista, kertoo Yle.

THL:n tilastoissa Suomessa oli perjantaihin mennessä 82 koronakuolemaa. Luvussa olisi siis vain kuntien sairaaloissa tapahtuneet koronakuolemat.

Husin johtajaylilääkäri Markku Mäkijärven mukaan Husin tilastoihin ei ole kerätty hoivakotikuolemia, mutta käytäntöön tehdään jatkossa muutos, hän sanoo Ylelle.

Lue aiheesta lisää: Helsingin koronakuolemat keskittyvät hoivakoteihin – "Tartunnan saaneita ja menehtyneitä on sekä kaupungin omissa että ostopalveluyksiköissä"

Lue aiheesta lisää: Ahneus iski, suojavarusteista pyydetään nyt kovaa hintaa – palvelukeskuksen johtaja: "Minne menivät ne Kiinasta tilatut kasvosuojukset, jotka eivät kelvanneet sairaaloihin?"

Kuvat: Uusia ruumiskontteja sairaalan parkkipaikalle – suora näkymä naapuritalon parvekkeelta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut