Malminkartanon täyttömäki on suosionsa huipulla – ja nyt villitkin ideat kelpaavat

ULKOILU Malminkartanon täyttömäen virkistyskäyttöä halutaan monipuolistaa.

Malminkartanon täyttömäki vetää ulkoilijoita talvellakin. Alamäkipyöräilyä harrastava Sami Hamici laittaa pyörän harteilleen ja lähtee kiipeämään kiristyvässä pakkasessa rappusia ylös. Sama toistuu viitisen kertaa viikossa kesät talvet.

–Tämä on meidän pyöräilyporukalle ainoa paikka lähellä, jota voi käyttää.

Toinen vastaava on Nurmijärven Klaukkalassa. Hamici toivoisi Malminkartanoon hissiä ja lisää maata, jota voisi käyttää mäen muokkaamiseen paremmin lajille sopivaksi.

Kaupunki on kerännyt verkossa ideoita ”Jättärin” kehittämiseen. Alueelle tulee lisää asukkaita ja samalla kaupunki haluaa uudistaa suosionsa huipulla paistattelevaa mäkeä.

Ideoita toivotaan erityisesti siitä, mitä liikkumista ja kuntoilua tukevaa toimintaa Helsingin korkeimmalle kohdalle voitaisiin kehittää.

–Suunnittelu on täysin alkuvaiheessa. Lähtökohta suunnittelulle toki on se, että sen pitää lähteä toimijoiden tarpeesta ja nykyisten toimintojen vahvistamisesta, kertoo kaupunkisuunnitteluviraston lähiöprojektin projektipäällikkö Tero Santaoja

Rappusjumpan kannalta mäelle kavunnut malminkartanolainen Markku Kärävä muistelee, että mäki toimi laskettelurinteenä vuosikymmeniä sitten.

–Laskettelurinne takaisin. Valot ovat vieläkin jäljellä.

Suositun täyttömäen tiedetään olevan monen ulkoilulajin, kuten riippuliitäjien ja lumiskeittaajienkin suosiossa. Tällä hetkellä mäellä on ainoastaan huipulle johtavat portaat ja muutama hyppyri.

Täyttömäelle on toivottu etenkin nykyisten käyttötarkoitusten, kuten alamäkipyöräilyn ja porrasharjoittelun, parantamista. Toivelistalla on ollut myös parempi valaistus sekä kulkuyhteydet ja pysäköintimahdollisuudet alueelle. Myös vessoja, vesipisteitä, kaupunkiviljelyä, lähiliikuntapaikkaa ja taidetta on toivottu.

–Toki tavoitteena on tuoda myös jotain ekstraa, uutta ja innostavaa, sanoo Santaoja.

Pulkkailemaan ystävänsä kanssa tullut pihlajistolainen Emma Ekblad heittää villin idean.

–Lämmitetty uima-allas.

Myös hänen ystävällä, vantaalaisella Niko Auerilla on ajatus.

–Ulkoilmakuntosali tänne ylös olisi ihan mahtava.

Ideasuunnitelma kevään aikana

Kaupunki haluaa parantaa Malminkartanon jätemäen liikunta- ja ulkoilumahdollisuuksia.

Ideoita kehitetään työpajoissa.

Ensimmäinen työpaja pidetään 14. helmikuuta kello 17.30–20 info- ja näyttelytila Laiturissa Kampissa, toinen 1. maaliskuuta Malminkartanossa, Kaarnatie 4:ssä kello 17.30–20.

Ideasuunnitelma laaditaan kevään aikana kaupungin lähiöprojektin ja virastojen yhteistyönä.

Suunnitelma toimii pohjana myöhemmin tehtäville tarkemmille suunnitelmille.

Tarkoitus on, että osa ideoista voitaisiin toteuttaa jo melko piankin, väliaikaisin ratkaisuin. Kalliimmat investoinnit toteutetaan vasta vuosien päästä.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Palvelut