Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Mikä on miehiään SDP:n puoluesihteeri Rönnholm – ”Tykkään käyttää sanaa punavihreä”

POLITIIKKA Antton Rönnholm muistuttaa sopimisen tärkeydestä.

Naantalilaislähtöinen Antton Rönnholm on Sdp:n uusi puoluesihteeri. Hän hyppää tehtävään haastavassa tilanteessa. Oppositiopuolue on parhaansa mukaan heristellyt nyrkkiään hallituksen suuntaan, mutta sisäistä ristiriitaakin on riittänyt.

Rönnholm taas on viettänyt viimeiset vuodet Brysselin leudommilla leveysasteilla. Miltäs siis kotimaan politiikka on näyttäytynyt?

– En sitä niin tarkasti ole seurannut kuin jos olisin ollut täällä poliittisessa tehtävässä. Se voi toisaalta olla positiivistakin, että näkee asiat eri tavalla. Huoleni on, että isot prosessit eivät toimi ja ettei olla päätöksentekokykyisiä. Suomessa vahvuutena on ollut sopiminen, enkä ole nykyisen hallituksen toimiin tyytyväinen, Rönnholm kiteyttää.

Kuntavaalit ovat jo ovella, ja niitä on pitkään valmisteltu. Rönnholmin kädenjälkeä ei kuntavaalien suhteen vielä nähdä, mutta mitä tulevaisuudessa on odotettavissa? Mennäänkö enemmän vasempaan, kohti vihervasemmistoa vai oikealle?

– Tykkään kyllä käyttää sanaa punavihreä. Olin aikoinaan Paavo Lipposen avustajana, ja sieltä on tullut oikeistodemarin leimaa. Se on aika 90-lukulainen käsite. En tiedä, ovatko nämä lokeroinnit relevantteja. Muistan äänestäneeni meillä niin vasemmalla kuin oikeallakin olleita demareita.

Rönnholmin paluu kotimaan politiikkaan tuli hieman puun takaa. Hänen mukaansa kyselyjä tuli jo viime syksynä. Puolueristeilyllä asia jäi takaraivoon hautumaan, ja joulun tienoilla hän tunnusteli Turussa näkemyksiä asettumisesta ehdolle.

Viime viikonlopun nuijankopautus tarkoitti nyt siis sitä, että Brysselin asunto tyhjenee nopeaan tahtiin ja Rönnholmin koti muuttaa, jos ei nyt ihan puoluetoimistolle, niin lähelle sitä. Muttei siis Turkuun?

– Turku on kehittynyt positiiviseen suuntaan. Jokiranta on todella hieno, siitä kuulee aina kehuja. Ja kyllä Turussa on tekemisen meininkiä. Työn puolesta on kuitenkin pakko asua lähellä toimistoa. Hattua nostan niille, jotka jaksavat pendelöidä. Se on aika rankkaa, etenkin, kun sitä tunnin junaa ei vielä ole.