Helsingin seudulla jo kymmeniä sateenkaaripappeja – Nämä papit haluavat vihkiä homopareja

Maaliskuun alussa voimaan tuleva lakimuutos mahdollistaa samaa sukupuolta olevien vihkimisen siviiliavioliittoon. Vaikka evankelis-luterilaisella kirkolla ei edelleenkään ole asiaan vankkaa kantaa, osa papeista on jo nyt ilmoittanut haluavansa vihkiä homo- ja lesbopareja avioliittoon.

Sateenkaaripapit-nettisivusto on ryhtynyt listaamaan luterilaisia pappeja, jotka omasta aloitteestaan ovat kertoneet valmiita vihkimään ja siunaamaan samaa sukupuolta olevia pareja. Heihin voi ottaa yhteyttä kirkollisen toimituksen sopimiseksi.

Luettelossa on nyt mukana jo kymmenen pappia pääkaupunkiseudulta – lisäksi muualta Suomesta on mainittu puolenkymmentä pappia.

– Vihkiviä pappeja on todellisuudessa enemmän kuin tällä sivustolla on mainittu, joten sivuston papit toimivat myös yhteyshenkilöinä parien ja muiden vihkivien pappien välillä, sivustolla muistutetaan.

Toimituksen saamien tietojen mukaan vihkimiseen halukkaita pappeja on Helsingin seudulla jo kymmeniä.

– Vihkimisen edellytys on, että vihittävät ovat käyneet rippikoulun, ainakin toinen vihittävistä on Suomen evankelis-luterilaisen kirkon jäsen ja toinen vihittävistä kuuluu johonkin muuhun kristilliseen uskontokuntaan. Jo solmittu avioliitto voidaan siunata ilman kirkkoon kuulumisen velvoitetta, sivustolla kerrotaan.

Kaikki nettisivustolla luetellut papit ovat mukanaheidän omasta aloitteestaan ja ovat täten ilmaisseet sen, että he ovat valmiita vihkimään ja siunaamaan samaa sukupuolta olevia pareja. Heihin voi ottaa yhteyttä kuvatun toimituksen sopimiseksi.

Sateenkaarikansan vihkitoimitukset onnistuvat Helsingissä ainakin Paavalin ja Diakonissalaitoksen kirkoissa sekä Hyvän Paimenen kirkossa ja muissa Pakilan seurakunnan tiloissa. Vihkiä voidaan myös Malmin, Haagan ja Oulunkylän seurakuntien kirkoissa.

Nämä papit vihkivät samaa sukupuolta olevia pääkaupunkiseudulla:

Espoo: Leena Julin (elokuusta eteenpäin)

Helsinki: Toni Fagerholm, Hannu Hokkila, Eeva Järvinen, Suvi Kouri, Jussi Murtovuori, Jaana Partti, Liinamaria Roos ja Kai Sadinmaa

Vantaa: Juhani Elenius

Lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut