Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Kuva, ei herkille: Koiranpentu jäätyi metsään Helsingissä – hylätty vai tuotu paikalle kuolleena?

Vuosaarelainen Helena Östdahl teki tänään hätkähdyttävän löydön Mustavuoren metsästä. Hän oli koiransa kanssa ulkoilemassa, kun yllättäen huomasi keskellä ryteikköä kuolleen eläimen.

– Luulin ensin, että se on joku luonnonvarainen eläin, mutta se olikin muutaman viikon ikäinen koiranpentu, Östdahl kertoo.

Koirassa ei ollut ulkoisia vammoja, vaan se oli kuin paikoilleen jähmettynyt. Koira oli kauttaaltaan jäätynyt, mutta ei lumen peittämä.

– Sitä ei oltu edes yritetty peittää risuilla saati sitten haudata.

Östdahl on varma siitä, että koira ei ole vastasyntynyt. Hänen mukaansa on mahdollista, että koira on tuotu paikalle jo kuolleena – tai sitten se on kuollut metsässä.

– Mutta ihmisten tekosia tämä joka tapauksessa on, ei noin pieni koira pysty karkaamaan emoltaan tai ihmisten luota mihinkään, Östdahl kertoo.

Hän jätti koiran ruumiin metsään ja peitti sen lumella. Östdahl miettii, pitäisikö asiasta tehdä ilmoitus poliisille tai eläinsuojeluviranomaisille.

Vuosaaren Facebook-ryhmässä asiasta nousi melkoinen keskusteluryöppy. Osa keskustelijoista on vakaasti sitä mieltä, että koira on hylätty elävänä metsään ja se on jäätynyt sinne.