Öljyä päässyt taas luontoon Maunulassa ja Kallahdessa – HS: "Haaganpuron vuoto eri paikassa kuin marraskuussa"

Helsingissä on viime viikonloppuna päässyt luontoon öljyä kahdessa eri paikassa: Maunulassa ja Kallahdessa. Asiasta kertoi Helsingin Sanomat

Maunulassa öljyä on päätynyt sadevesiviemärin kautta Haaganpuroon. Kallahdenniemessä öljyä on puolestaan karannut mereen sadevesiviemäreiden purkuputken kautta.

Helsingin poliisin mukaan öljypäästöt ovat alustavien tutkimusten mukaan olleet vähäisiä ja kertaluonteisia. Pliisilla on käynnissä päästöistä esitutkinta. Pelastuslaitos on rajannut päästöt pienelle alueelle, eikä kalakuolemia ole havaittu.

Haaganpuron öljyturma ei ole suinkaan ensimmäinen laatuaan, sillä viime marraskuussa puroon valui öljyä Metsälän pienteollisuusalueelta. Viime viikonloppuna tapahtunut vuoto sijaitsee toisessa paikassa kuin marraskuun vuoto.

Lisäksi sosiaalisessa mediassa on kerrottu tänään, että Maunulanpuro on puolenpäivän jälkeen ollut täysin samea ja väriltään oranssi.

–Päästö on tullut pulssina, ja taas Metsälän pienteollisuualueen hulevesiviemäreitä pitkin. Pienteollisuus alueelta tuleva uoma on paksun oranssin pudun peitossa, ja siihen yhtyvä toinen hulevesiuoma taas näyttää hyvin sen, mikä on se normaalitilanne, kerrotaan Haaganpuron Facebook-sivustolla.

Mainitusta päästöstä on ilmoitettu ympäristökeskukselle, jonka tutkija on luvannut saapua vielä tänään näytteenottoon.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut