"Lapsesta vuoden homo" – Perussuomalaisten kansanedustaja aikoo olla yhteydessä lapsiasiavaltuutettuun vuoden homo -palkinnon vuoksi

Perussuomalaisten kansanedustaja Jari Ronkainen aikoo olla yhteydessä lapsiasiavaltuutettuun koskien QX-lehden Gay Gaalaa. Ronkainen paheksuu blogissaan 16-vuotiaan tubettajan ja Turun kaupunginteatterin Tom of Finland -näytelmässä esiintyvän Tuure Boeliuksen valintaa vuoden homoksi. Boelius palkittiin sarjassa vuoden homo, bi tai trans. Ronkaisen mukaan tilaisuudessa ja sen ehdokkaissa olisi pitänyt olla 18 vuoden ikäraja.

– Seksuaalisuus on jokaisen oma yksityisasia ja siihen minulla ei ole nokan koputtamista. Ongelmalliseksi asian tekee, kun julkisesti seksuaalisuuden kanssa painii alaikäinen, suojaikärajan alittava lapsi, jota koskee lainsäädännön erityinen suoja. Vielä ongelmallisemmaksi tilanne muuttuu, kun lapsi seksualisoidaan vuoden homo –tittelillä aikuisten järjestämässä tilaisuudessa, Ronkainen toteaa tiedotteessaan.

Ronkainen myös kummastelee, etteivät lastensuojelutahot ottaneet kantaa Boeliuksen nimitykseen.

– Viikonlopun jälkeen tulen olemaan lapsiasiavaltuutettuun yhteydessä selvittääkseni, onko tässä asiassa toimittu lain ja hyvän maun puitteissa.

Suomen neljättä QX Gay Gaalaa juhlittiin torstaina Savoy-teatterissa.

Boelius kertoi homoudestaan avoimesti Youtube-kanavalleen lataamassaan videossa. Vuoden 2016 loppupuolella julkaistua videota on katsottu jo lähes 300 000 kertaa.

Korjaus 6.2. klo 8.58: Tuure Boelius on 16 vuotta, ei 15 niin kuin jutussa aiemmin virheellisesti kerrottiin.