Rottaongelma pahenee Vallilassa – tämä kuollut jötkäle makasi pyörätiellä

Kuollut rotta makasi Teollisuuskadulla pyörätiellä. Patrick Wikblad / Lukijan kuva

Kaisa Paastela

Vallilan rottaongelma laajenee.

–Kuvan rotta makasi kuolleena Teollisuuskatu 11:n edustalla pyörätiellä. Siirsin rotan hanskan ja muovipussin avulla sivuun nurmikolle, kertoo Helsingin Uutisiin kuvia lähettänyt lukija.

Aiemmin tammikuussa Harjun nuorisotalon henkilökunta vetosi Facebookissa, että "leivänmurusten tai muiden vastaavien" kaataminen puiden juurille lopetettaisiin, sillä se on aiheuttanut suuren rottaongelman erityisesti nuorisotalon parkkipaikan ja roskakatoksen liepeille. Ruokkija oli nuorisotalon työntekijöiden mukaan liikkunut öisin tai aikaisin aamulla, eikä hänestä oltu saatu havaintoja.

Harjun nuorisotalo sijaitsee Vallian kaupunginosassa Dallapénpuistossa.

Helsingin Uutiset kertoi viime viikolla metroasemien mysteeriruokkijasta, joka on ainakin Mellunmäen metroasemalla käynyt kaatamassa laiturialueelle siemeniä sekä leivänpaloja. Ruokinnasta on seurannut metroasemalle puluongelma ja ruoka houkuttelee myös jyrsijöitä. Ruokkimiseen on törmätty myös muilla asemilla.

Marraskuussa HU uutisoi, että rottia on myös Pohjois- ja Koillis-Helsingissä nähty useissa paikoissa, muun muassa Tapanilan asemalla, Puistolassa, Pakilassa ja Oulunkylässä. Jakomäessä ryhdyttiin pitämään havainnoista jopa omaa "rottakalenteria"

Tuolloin ympäristökeskuksen ympäristöasiantuntija Raimo Pakarinen kommentoi, ettei varsinaisia rottainvaasioita ole linturuokinnan takia Helsingissä ollut.

–Mutta kyllähän rotat löytävät kaiken maahan pudonneen. Helsingissä on harrastettu jonkin verran lokkien ja varislintujen ruokkimista puistoissa tavalla, jossa leipäpaloja on heitelty kassista maahan. Sellainen menee usein suoraan rottien hyväksi, kertoi Pakarinen.

Aiheeseen liittyvää

  1. Lintujen ruokkija riivaa metroasemaa – "Siemenet korjataan pois ja sitten joku käy taas"
    26.1.2017 16:03

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut