Palacen kyltti alkaa taas loistaa – Uusi omistaja avaa ravintolan syksyllä

Legendaarinen ravintola Palace palaa Helsingin ravintolakartalle marraskuussa. Isännäksi ryhtyy Royal Ravintolat.

Julkisivu- ja kattoremontin jälkeen ravintolayhtiö ryhtyy operoimaan Eteläranta 10:ssä sekä kokous- ja neuvottelutiloja että ravintola Palacea.

Royal Ravintolat on valittu Elinkeinoelämän keskusliiton ja sen jäsenliittojen neuvottelukeskuksen uudeksi ravintoloitsijaksi elokuun alusta lähtien. Palace avaa ovensa marraskuussa.

Ravintola Palacen entisen omistajan vuokrasopimus päättyi vuodenvaihteessa ja oikeudet Palace-brändiin siirtyivät talon omistajayhteisöille.

Eteläranta 10 on yksi Helsingin vilkkaimmista ja tärkeimmistä neuvottelukeskuksista. Kymmenien kokoustilojen lisäksi talossa sijaitsee suomalaisessa gastronomiassa legendaarisen maineen omaava ravintola Palace. Se suljettiin talon remontin takia joulukuussa 2016. Ravintolayhtiö Royal Ravintolat avaa Palacen uudelleen marraskuussa 2017.

– Palace on iso osa suomalaista ruokakulttuuria ja se on toiminut jo yli puoli vuosisataa yhtenä maamme gastronomian lippulaivoista. Palacessa on syöty satumaisia annoksia ja nautittu jaloja juomia niin kuninkaallisten, presidenttien, huippujohtajien kuin filmitähtienkin parissa, kuvailee Royal Ravintolat Oy:n toimitusjohtaja Aku Vikström

Arkkitehti Viljo Rewellin suunnittelema, mereltä päin katsottuna valtamerilaivaa muistuttava funktionalistinen rakennus valmistui vastaanottamaan Helsingin olympialaisten vieraita vuonna 1952. Modernismia edustavaa rakennusta luonnehditaan usein suomalaisen taideteollisuuden käyntikortiksi. Talon kaikki ulkopinnat entisöidään viime keväänä alkaneessa laajassa julkisivu- ja kattoremontissa.

Etelärannan maamerkkinä toimiva Palace-nimikyltti saa remontin yhteydessä uuden led-valotekniikan ja sen pinnat entisöidään alkuperäiseen loistoonsa. Kyltti lasketaan helmikuun aikana entisöitäväksi ja nostetaan takaisin Eteläranta 10:n katolle Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhliin mennessä.

Royal Ravintolat pyörittää Palacen naapurissa jo yhtä klassikkoa, Eteläesplanadilla sijaitsevaa huippuravintola Savoyta, joka viettää tänä vuonna 80-vuotisjuhliaan.

Ravintola Palace

Palace Hôtel Eteläranta 10:ssä avasi ovensa elokuussa 1952.

Talon 9. kerroksessa oli hotelli, 10. kerroksessa ravintola ja 11. kerroksessa baari ja saunat.

Omistajina oli elinkeinoelämän etujärjestöjä ja suomalaisia yrityksiä.

Vuonna 1987 Palace sai ensimmäisenä suomalaisena ravintolana Michelin tähden.

Vuonna 2001 hotelli- ja ravintolayhtiö myytiin yksityishenkilöille.

Hotellitoiminta lopetettiin vuonna 2009.

11. kerroksen sauna- ja baaritoiminta lopetettiin.

Ravintola suljettiin ja sen irtaimisto huutokaupattiin joulukuussa 2016.

Lisää aiheesta

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut