Arkkipiispa Mäkinen: Kirkon pitää palvella myös homoparien häissä

Luterilaisen kirkon arkkipiispa Kari Mäkinen kertoo olevansa yhä tietämätön siitä, mitä avioliittolain muutoksesta kirkossa lopulta seuraa.

– Sitä ei kukaan voi tällä hetkellä varmuudella sanoa. Ajatus, että kaikki säilyy kirkossa ennallaan, on kyllä epärealistinen, Mäkinen pohtii.

Suomen maistraateissa ryhdytään ensi maaliskuun alusta lähtien vihkimään samaa sukupuolta olevia avioliittoon. Luterilaisessa kirkossa eivät homo- ja lesboparit voi kuitenkaan vielä saada kirkollista vihkimistä.

Arkkipiispa ennakoi, että papit kantavat tässä tilanteessa vastuutaan palvella samaa sukupuolta olevia pareja eri tavoin.

– Toiset hyödyntävät kirkkokäsikirjan sovellettavissa olevia osia vähemmän, toiset enemmän, lähentyen käytännössä avioliiton siunaamista, arvioi Kari Mäkinen tänään avatessaan vuoden ensimmäisen piispainkokouksen.

Arkkipiispa pitää tärkeänä, että kirkossa ymmärretään avioliittolain muutoksen merkitys sateenkaariväelle ja heidän läheisilleen. Kirkon tulee hänen mukaansa kantaa vastuunsa palvella myös samaa sukupuolta olevien hääjuhlan yhteydessä.

Arkkipiispa Mäkisen mukaan kirkossa on täysi syy iloita iloitsevien kanssa, kun samaa sukupuolta olevien vihkimiset maistraateissa alkavat.

– Muutos on iloa ja helpotusta tuova askel pitkällä tiellä pois häpeän, arkuuden ja kätkeytymisen maailmasta. Se tuo paljon rakkautta näkyviin.

Olennaista Mäkisen mukaan on, että vastuu ihmisistä kannetaan ja että etusijalla ovat elämänsä tärkeässä juhlassa olevat ihmiset eivätkä papit itse ja kirkon ristiriidat.

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Mainos: Mediatalo Keskisuomalainen

Vaalimainoksesi mukana bussimatkoilla ja aamupalapöydissä

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut