Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Helsingin perheasunnoista pois 80 neliön keskipinta-alan vaatimus

Kaupunkisuunnittelulautakunta päätyi tiistaina kannalle, ettei uusille Helsinkiin rakennettaville perheasunnoille enää edellytetä 80 neliön keskipinta-alaa.

Perheasuntoja, eli kolmioita tai sitä suurempia pitää kuitenkin edelleen rakentaa. Asemakaavoissa perheasuntojen rakentamiseen ohjataan siten, että tonteilla asuntojen huoneistoalasta vähintään 50 prosenttia on kahden makuuhuoneen asuntoja. Taustalla on ajatus varmistaa monipuolinen asuntokanta, jotta kaupunkiin ei synny pelkästään rakennusliikkeille tuottoisimpia yksiöitä ja kaksioita.

Perheasuntojen vaatimuksesta voidaan kuitenkin poiketa ylös tai alas päin alueellisin ja/tai asuntopoliittisin perustein.

–Erityisistä syistä (esimerkiksi jos alueella on paljon vain pieniä asuntoja) voidaan asunnoille edellyttää tiettyä keskikokoa kaikkien asuntojen tai perheasuntojen osalta, päätti lautakunta.

Alkuperäisessä ehdotuksessa perheasunnoille ehdotettiin vähintään 80 neliön keski-pinta-alaa, mutta vaade poistettiin Risto Rautavan (kok.) ja Osmo Soininvaaran (vihr.) vastaesityksestä.