Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

"Terveellistä ja eettistä pikaruokaa" – Samuli Karjulan ja Jouni Toivasen Egg Katajanokalle

Satokausikalenterin tekijänä tunnettu Samuli Karjula sai syksyllä syödessään pikaruokaravintolassa idean, joka konkretisoituu pian uudenlaisena Ravintola Egg -nimeä kantavana paikkana.

Konseptin etu on siinä, että annokset ovat helposti muokattavissa.

–Heräsi ajatus, että miksi pikaruokaa ei voisi tehdä paremmin. Tällä hetkellä se on heikkoon laatuunsa nähden kallista, Karjula sanoo.

Viime keväänä Karjula tapasi eiemmin muun muassa ravintola Luomoa pyörittäneen Jouni Toivasen Toivasella on takanaan yli kahdenkymmenen vuoden kokemus ravintola-alalta eri tehtävistä, ja keväällä hän oli vailla uusia suunnitelmia. Miesten arvomaailmat kohtasivat, ja ideaa ryhdyttiin yhdessä tuumin toteuttamaan.

–Sesonkiajattelu on ravintoloissa toki jo vanha juttu, mutta nyt kuluttajatkin ovat heränneet siihen. Myös kotimaisuus ja eettisyys ovat meille tärkeitä. Ravintolan kaikki kalusteetkin ovat kotimaista työtä, Toivanen kertoo.

Karjulan mukaan tavoitteena on löytää paras mahdollinen hinta-laatu -suhde.

–Emme tarjoile sitä vitosen pitsaa, emmekä myöskään kolmenkympin annosta, Karjula sanoo.

Eettisyys on se näkökulma, josta lähdemme liikkeelle."

Ravintola tarjoilee nimensä mukaisesti munakasta, mutta hieman uudella tavalla. Tarjolla on liha-, kala-, kasvis-, ja vegaanivaihtoehtoja.

–Kaikki tuotteet, joita käytämme ovat laadukkaita ja valittu tarkkaan. Eettisyys on se näkökulma, josta lähdemme liikkeelle. Ateria on kokonaisvaltainen ja hyvä myöskin terveysnäkökulmasta, Toivanen kertoo.

Merkillepantavaa ravintolassa on se, että ruoan luvataan todellakin olevan pikaruokaa.

– Annos valmistetaan aina tilauksesta ja on aina tuore. Tilauksesta kuluu alle viisi minuuttia, niin annos on valmis.

Ravintolan lista vaihtuu kuudesti vuodessa satokausien mukaan.

–Konseptin etu on siinä, että annokset ovat helposti muokattavissa, ja myös saman perustuotteen ympärille on helppo tehdä esimerkiksi viikon erikoisuuksia lyhyessä ajassa. Muuntautumiskyky on vahvuutemme.

Järvenpäässä asuva Toivanen osallistuu parhaillaan vegaanihaasteeseen, ja on huomannut vegaaniruokavaliota noudattavan vaikeudet esimerkiksi kahviloissa.

–Minulle ei ollut kahvilassa minkäänlaista makeaa vaihtoehtoa. En saanut edes yhtä pientä suklaapalaa. Kestän sen, sillä tiedän etten tule aina noudattamaan vegaanista ruokavaliota, Toivanen nauraa.

–Olen kiinnittänyt huomiota myös siihen, että usein vegaanisia vaihtoehtoja on tarjolla vain yksi. Me olemme päättäneet panostaa myös vegaanivaihtoehtoihin.

Kaksikko haluaa myös ottaa aktiivisesti osaa ruokakeskusteluun ja pohdintaan Suomen ruokakulttuurin suunnasta.

–Tuotteemme on suunnattu koko kansalle, ja asiakkaana voi olla ihan yhtä hyvin trenditietoinen helsinkiläinen, kuin maatalon isäntä.

Tarkoituksena onkin levittää ketju koko maan laajuiseksi. Seuraava ravintola onkin jo suunnitteilla Jyväskylään.