Mikä on Helsingin paras uusi ravintola? Yli 80 ehdokasta mukana HU:n äänestyksessä

YLEISÖÄÄNESTYS Uusia ravintoloita avattiin viime vuonna ennätystahtia. Mikä niistä on suosikkisi?

Marketta Karjalainen

Uusia ravintoloita avattiin Helsinkiin viime vuonna suorastaan hengästyttävää tahtia. Vikkelimmät ehtivät avata vuoden aikana jopa useita ravintoloita.

Niitä tuli lähiöihin ja keskustaan, ostareihin ja kivijalkoihin. Joukkoon mahtuu liki kaikkea mahdollista fine diningista hampurilaisiin.

Ravintola-ala on todella mediaseksikäs."

– Ravintola-ala on todella mediaseksikäs, arvioi itsekin ravintoloitsijaksi viime vuonna ryhtynyt Jaana Höri

Alalle on Hörin mukaan on helppo tulla.

– Kynnys on matala ja maahanmuuttajille ravintolan perustaminen on usein ainoa vaihtoehto työllistää itsensä.

Hörin mukaan epäonnistumisen riski on korkea, vaikka tekisi pitkää päivää ja hirveästi töitä.

– Ei auta vaikka olisi huippukokki, jos rinnalla ei ole joku, joka ymmärtää kuluja ja taloutta, hän arvioi. Höri on itse valmistunut kauppakorkeakoulusta. Ravintola-alan yrityksen hän perusti 20 vuotta sitten. Marraskuussa yritysasiakkaita palveleva HofS catering sai rinnalleen delin ja ravintolan.

–Alkuvuosina ravintola on iso rahareikä, johon on pakko pumpata rahaa koko ajan. HofS-ravintolakaan ei olisi yksin kannattava, jollei meillä olisi yritysmyyntiä.

Liikaa Höri ei kuitenkaan halua pelotella ravintolan perustamista suunnittelevia.

– Toivon, että kaikki lahjakkaat kokit uskaltavat lähteä alalle. Uudet ravintolat tuovat monipuolisuutta tarjontaan. On kiva käydä maistelemassa erilaisia tuotoksia aina kun vaan on aikaa.

Kilpailutilanne ei pelota. Hörin mukaan muut ravintolat hyötyvät tulokkaista.

–Olisi kiva, jos tänne Pakilaankin tulisi ruokaravintolakeskittymä. Se toisi lisää asiakkaita. Esimerkiksi Uudenmaankadulle, joka on nykyisin täynnä ravintoloita, on helppo mennä pörräämään.

Monille oman ravintolan avaaminen on pitkäaikaisten haaveiden täyttymys. Jaana Höri etsi sopivaa tilaa viisi vuotta.

Näyttelijä Ville Haapasalo, jonka Purpur avasi lokakuussa, kertoi suunnitelleensa georgialaista ravintolaa mielessään jo viisitoista vuotta. Ilman ravintolayhtiö Restamaxia haave ei olisi toteutunut vieläkään.

Viime vuonna Helsinkiin perustettiin yli 80 ravintolaa. Lopettaneiden lista on paljon lyhyempi: Hello Darling, Onda, William K, Nälkä, Arctic Burrito, Hodari & Hummeri, Sasso, Fishmarket, Havis, Wossikka, Lähiö, Wanha Mestari, McDonald´s Sokos, We Got Beef, Iloinen katupoika, Twisted Street Kitchen Hakaniemi, Palace. Useimpien paikalla on jo uusi.

Hernesaaren Ranta ei ole ehdolla, koska se palvelee vain kesäkaudella. Kampin pohjakerroksen 6k Foodmarket on purettu kuudeksi ravintolaksi. Listalla ovat myös paikkaa vaihtaneet Coco Grill ja Salve.

Vuonna 2015 Helsinkiin noin 60 ravintolaa. Niistä eniten ääniä Helsingin Uutisten kisassa saivat African Pots, Pizzeria Piece ´n´Love ja Primula & Old Skiffer.

Viimeinen äänestyspäivä on 12. helmikuuta.

Aiheeseen liittyvää

  1. House of Sandwiches on nyt myös pakilalainen ravintola 1.1.2017 16:15

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut