Vinkeä kuva: "Aku Ankka" tuli Helsinkiin – albiinosorsa pesii nyt Eläintarhanlahdella

Eläintarhanlahdella on havaittu poikkeuksellinen sinisorsa: tavanomaisen mustaruskean höyhenpuvun sijasta luonto on antanut yhdelle linnuista kellertävänvalkoisen ulkomuodon.

Helsinkiläiset ovat kertoneet tästä albiinolinnusta vuodenvaihteen molemmin puolin.

– Itse asiassa kyse ei ole albiinosorsasta, vaan lintu on leukistinen. Se merkitsee sitä, että tällä sorsalla on vaalea höyhenpuku, mutta tummat silmät. Jos lintu on täysin albiino, sen silmät ovat punertavat, kertoo lintuharrastusseura Tringa ry:n puheenjohtaja Jukka Hintikka

Hintikan mukaan viime vuosina muun muassa Tokoinrannassa on aina silloin tällöin talvehtinut vaaleudeltaan poikkeavia sinisorsia.

– Myös albiinomustarastaita on pääkaupunkiseudulla tavattu. Nämä ovat sitten tavallaan "valkorastaita", Hintikka pohtii.

Väritykseltään erilaiset linnut joutuvat luonnossa yleensä muun muassa petoeläinten silmätikuksi ja sitä kautta myös helpoiksi saaliiksi.

– Luonto karsii kovin erilaiset yksilöt, näin se vain on. Kaupungeissa albiinolinnut voivat kyllä selviytyä keskimääräistä paremmin, sillä täällä petokanta on varsin vähäinen, Hintikka kertoo.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut