Vuoden kaupunkilainen on tässä – "Luonut miltei kaikki Helsingin kaupunkitapahtumat"

Pitkän linjan taide-, kulttuuri- ja ympäristöaktiivi Jaakko Blomberg on valittu Vuoden kaupunkilaiseksi. Valinnan teki pääkaupunkiseudun toimittajia edustava Kaupunkitoimittajat ry ja valinta julkistettiin Kalliossa sijaitsevassa ravintola Ruplassa eilen.

Blomberg on yksi Yhteismaa ry:n perustajista, mutta sen lisäksi hän toimii erilaisten kaupunkitapahtumien, taideprojektien ja työpajojen vetöjänä. Blomberg kutsuu itseään tuottajaksi, aktivistiksi, taiteilijaksi ja tutkijaksi – tilanteesta riippuen.

Kaikille avoin ja ympäristön kannaltakestävä kaupunkikulttuuri on ollut kantava voima Blombergin toiminnassa. Hänen kädenjälkensä näkyy esimerkiksi Siivouspäivässä, Kallio Block Partyssa ja Helsinki Sauna Dayssä.

Ruokakulttuurin saralla hän on elävöittänyt Helsinkiä esimerkiksi Illallinen taivaan alla -tapahtumalla ja toimimalla vegaanisen Jänö-lippakioskin osuuskunnassa.

– Blomberg on luonut melkein kaikki Helsingin kaupunkitapahtumat, myöntää kaupunkitoimittajien palkintoraati.

Kaupunkitoimittajat ry on valinnut Vuoden kaupunkilaisen jo kaksikymmentä kertaa. Viime vuonna valinta osui Saadia Radouaihin, joka on Al-Birr Lähimmäisapu -yhdistyksen perustaja. Myös Juhani Merimaa, Saara E. Tolonen, Mikko Särelä ja Bubi-huuhkaja on aikanaan valittu Vuoden kaupunkilaiseksi.

Mainos: Helsingin kaupunki

Mainos: Helsingin kaupunki

50-luvun kerrostalo puolitti lämmityskulunsa

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut