Tamperelainen Topi pesee Maisa Torpan

JULKKIS Saksanpaimenkoiran tekemiset kiinnostavat ympäri maailmaa

Mansen somesuuruus on nuoriherra Topi. Topin Instagramista löytyy kuvien lisäksi hauskoja pieniä tarinoita. Kuvakaappaus on julkaistu Topin omistajan luvalla. Kuvakaappaus Instagramista

Tiina Örn

Tamperelainen saksanpaimenkoira Topi on omaperäinen tyyppi. Kauniisti sanottuna "ei mikään tylsä koira".

– Nuorena Topi teki päivittäin kolttosia ja on edelleen hyvin villi ja vähän omapäinen, kuvailee pian kaksi vuotta täyttävän Topin omistaja Nina Lindstedt

Hauska persoonallisuus on varmasti yhtenä syynä siihen, että Topilla on Instagram-kuvapalvelussa yli 40000 seuraajaa. Siis enemmän kuin vaikkapa tosi-tv-tähti Maisa Torpalla tai laulaja-näyttelijä Mikko Leppilammella

Seuraajien kerääminen ei saa olla ainoa syy kuvien postaamiseen."

Lindstedt kysyi vähän aikaa sitten Topin seuraajilta, mikä Topin tilissä kiehtoo.

–Vastauksissa toistui kuviin liittyvät pienet hauskat tarinat. Hyvänä pidettiin myös sitä, että postaan aktiivisesti ja vastaan kommentteihin.

Instagram on pullollaan koirille luotuja tilejä. Kaikilla ei ole yhtä suurta suosiota. Lindstedt arvelee syitä siihen, miksi osa tileistä ei kiinnosta.

–Tilistä huomaa, jos se on tehty vain seuraajien keräämiseksi. Se ei saa olla ainoa syy kuvien postaamisen.

Lindstedtillä oli ennen Topia saksanpaimenkoira, jonka kuvia hän keräsi pahviseen albumiin.

–Topin albumi on Instagramissa. Hienoa, jos voin ilahduttaa albumilla myös seuraajien päivää, mutta kyllä se on ensisijaisesti Topin muistojen kokoamiseksi.

Seuraajat löytävät tilin hastagien eli asiasanojen avulla. Lindstedt on lisännyt tiliin matkan varrella erilaisia hastageja. Välillä hän on vaihtanut niitä.

– Olen kokeillut ja katsonut, mikä voisi toimia.

Instagramin kautta on löytynyt myös lenkkikavereita.

– Meillä on neljän naisen ja neljän saksanpaimenkoiran porukka, jonka Instagram on yhdistänyt. Yhdellä näistä Topin saksanpaimenkoirakavereista on myös yli 30000 seuraajaa.

Lindstedt pohtii, ettei kymmenien tuhansien seuraajien saaminen lemmikin Insta-tilille ole ihan tavallista.

–Onhan niitä tilejä, joissa on paljon enemmänkin seuraajia, mutta ne ovat yleensä sellaisia kollaasitilejä, jotka julkaisevat muiden parhaita kuvia.

Topin tili ei ole pelkästään viihdettä. Topi mainostaa myös Suomen Etsijäkoirien vapaaehtoistoimintaa. Lindstedt iloitsee siitä, että Topin suosiosta voi näin olla hyötyä muille lemmikeille.

Topin tili löytyy täältä.

Aiheeseen liittyvää

  1. Puukotuksesta selvinneestä Börjestä vuoden poliisikoira – katso hellyttävät kuvat palkituista 10.12.2016 16:00

Kommentoi

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut