House of Sandwiches on nyt myös pakilalainen ravintola

Jaana Höri haluaa että HofS on osa pakilalaisten arkea ja miettii, millaisia tapahtumia ravintolassa voisi järjestää. Marketta Karjalainen

Marketta Karjalainen

– Maistetaanpas nyt tätä, Jaana Höri kannustaa HofS-ravintolassaan punajuurialkuruoan ääressä. Lautasella on kauniisti aseteltuna vuohenjuustoa sekä punajuurta kolmella tavalla: paahdettuna, krokettina ja savustettuna pyreenä.

Minulla kaksi nuorta lahjakasta kokkia keittiössä."

– A la carte -menu on poikien kehittämä, minulla kaksi nuorta lahjakasta kokkia keittiössä, Höri kehaisee.

A la carte lista vaihtuu sesonkien mukaan neljä kertaa vuodessa. Vaihtoehtoja on kautta menun sekä lihan-, kalan- että kasvissyöjille. Hörin mukaan HofSin kokit käyttävät fine dining -raaka-aineita ja -tekotapoja, mutta annokset eivät ole liian hienoja.

– Tänne voi tulla syömään hyvää ruokaa arkenakin. Tämä on lähellä ja kynnys on matala, Höri toteaa.

Pakilassa marraskuussa avannut ravintola HofS syntyi täydentämään Jaana Hörin luotsaamaa 20-vuotiasta perheyritystä. Kaikki toiminnat on keskitetty nyt Pakilaan. Pienen brasserien ja sandwicherian takahuoneessa on iso keittiö, jossa House of Sandwiches Oy valmistaa tilauksesta monenlaisia pikkusyötäviä ja ruokia yritysmyyntiin.

– Haluan nähdä taas asiakkaita. Yritysmyynti hoituu puhelimessa, mutta kaupassa ja ravintolassa voi olla itse paikalla, Höri kertoo.

Herkkupuodista Yrjönkadulla alkanut toiminta on kasvanut pikku hiljaa. Kaikkiaan yrityksessä on nyt 15 työntekijää.

– Meidät on otettu Pakilassa tosi hyvin vastaan. Nykyisin trendi on se, että huippukokkeja tuodaan lähiöihin eivätkä ihmiset käy enää syömässä vain keskustassa, Höri kertoo.

HofS on Hörin mukaan vielä kehittelyvaiheessa. Pakilalaisten toivomia lounaita ja brunsseja aletaan tarjoilla ensi vuonna. Myös deli monipuolistuu. Kesäksi avataan terassi, missä tarjoillaan annoksia terassimenusta.

– Täällä voi käydä aamiaisella, lounaalla ja illallisella. Meillä on sekä erikoiskahveja että täydet anniskeluoikeudet, Höri selvittää.

Pakilan ainoaa ruokaravintolaa pyörittävä yrittäjä soisi tarjonnan kasvavan.

– Olisi kiva jos Pakilaan tulisi ruokaravintolakeskittymä, se toisi lisää asiakkaita. Esimerkiksi kun Uudenmaankatu on täynnä ravintoloita, sinne on helppo mennä pörräämään. On mukava käydä maistelemassa erilaisia makuja.

Delissä Höri kertoo havainneensa, että Suomessa palataan taas perinteisiin ruokiin ja makuihin. Karjalanpiirakat, lihasoppa ja kalakeitto käyvät lounasaikaan hyvin kaupaksi.

HofS (Pakilantie 56), sandwicheria avoinna ma-pe 7–18, la 9–16, brasserie ti–to 16–21, pe–la 16–23.

Aiheeseen liittyvää

  1. Helsinkiin avataan nyt uusia ravintoloita ennätystahtia – Helsingin Uutiset selvitti miksi
    12.12.2016 6:35

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut