Riikka, 27, suunnittelee rohkeita nakumekkoja – "rajoja ei tarvitse olla"

VAATTEET Juhlapukeutumisessa voi vähän räväyttää, kehottaa pukusuunnittelija Riikka Ikäheimo.

Viime vuosina maailmalla ja Suomessakin on nähty naisilla yhä paljastavimpia iltapukuja. Punaisilla matoilla nähtyjen luomusten halkiot ovat nousseet ja kaula-aukot kasvaneet.

PukusuunnittelijaRiikka Ikäheimo on sitä mieltä, että naiset voisivat olla vielä rohkeampiakin.

–Minun mielestäni rajoja ei tarvitse olla. Punainen matto varsinkin on oma ympäristönsä, jossa pitää uskaltaakin räväyttää, sillä tarkoitus on herättää huomiota. Ei niitä pukuja laiteta päälle ruokakauppaan, Ikäheimo nauraa.

Olen taiteilija, joka luo iltapukuja.”

Ikäheimo tunnetaan Suomessa etenkin pitsimekoistaan, jotka edustavat maailmalla naked dress -nimellä tunnettua tyylisuuntaa. Puvuista näkyy pitkälti läpi, muun muassa se, onko käyttäjällä esimerkiksi alusvaatteita.

Suomalaisessa mediassa kyseisiä pukuja kutsutaankin ”nakumekoiksi” ja ne ovat usein otsikoiden vakiotavaraa. Esimerkiksi laulaja Evelina sai viime Emma-gaalassa runsaasti huomiota saavuttuaan paikalle Ikäheimon mustassa pitsimekossa.

–Minua nämä puvut kiehtovat ihan valtavasti. En näe niissä naista, joka paljastaa liikaa, vaan taideteoksen. Kunhan mitään liian intiimiä ei näy, se on mielestäni ihan okei. Näkemyserot lopulta määrittelevät onko jokin kaunista vai ei.