Hämeenlinnanväylälle toivotaan meluaitaa – asukkaat vetoavat liikennemääriin ja lisärakentamiseen

Hakuninmaan ja Kaarelan kohdalle Hämeenlinnanväylän laitaan toivotaan meluaitaa meluongelman ratkaisemiseksi.

Taustalla on Ville Jalovaaran (sdp.) tekemä valtuustoaloite.

Idea aloitteelle on tullut alueen asukkailta, jotka kääntyivät kaupunginvaltuutetun puoleen lähestyttyään ensin kaupungin ympäristökeskusta ongelman ratkaisemiseksi.

– Liikenteen voimakas melu on asukkaiden päivittäistä elämää häiritsevä tekijä alueella. Hämeenlinnanväylän viimeiset Helsingin puoleiset kilometrit ovat jostain syystä jääneet unohduksiin rakennettaessa meluaitoja Helsinkiin. Kannelmäen ja Maununnevan kohdalla saman tien varrella on pitkään ollut meluaita, joten olisi aika korjata myös tämä puute viereisten lähiöiden osalta, perustelee Jalovaara aloitetta, jonka on allekirjoittanut yhteensä yhdeksän valtuutettua.

Hakuninmaan ja Kaarelan läpi kulkeva Hämeenlinnanväylä on yksi Helsingin vilkkaimmista liikenneväylistä, jonka molemmin puolin on asutusta.

Jalovaara ehdottaa, että kaupunki ryhtyy yhteistyössä Liikenneviraston ja Uudenmaan ELY-keskuksen kanssa toimenpiteisiin Kannelmäki-Kaivoksela-tieosuuden meluongelman laajuuden ja terveysvaikutusten selvittämiseksi. Alueelle on lähivuosina tulossa merkittävä määrä uudisrakentamista. Hakuninmaan kupeessa sijaitsevaan Kuninkaantammeen rakennetaan seuraavan vajaan kymmenen vuoden aikana asuntoja 5 500 asukkaalle sekä tuhat työpaikkaa.

Valtuusto käsittelee aloitetta kevään aikana.

Lue lisää aiheesta

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut