Nuotti aloittaa Kannelmäen ostarin uudistamisen – tulossa 11 kerrostaloa

KANNELMÄKI Ostarin purkaminen alkaa ensi vuoden alussa. Entisen ostarin korvaa 11 kerrostaloa ja kivijalkaliikkeitä.

Ravintola Britannian omistaja Petri Naumanen on tyytyväinen kiinteistöyhtiön päätökseen purkaa vanha ostari ja rakentaa uusia. Ensimmäiseksi purettava osa näkyy taustalla. – Kaikki ovat olleet todella tyytyväisiä lopputulokseen. Sanna Jompero

Sanna Jompero

Kannelmäen ostoskeskus halutaan muuttaa perinteisestä ostoskeskuksesta kerrostalokortteleiksi, joiden kivijalassa on palveluita. Vaiheittain tapahtuva purkaminen alkaa tammikuussa.

Lapun ovat lyöneet luukulle jo muun muassa ensimmäiseksi purettavan osan vuokralaiset, apteekki ja Posti. Välissä olevan ravintola-kahvilan ovi käy vielä harvakseen.

– Ensimmäisessä vaiheessa aika harva yrittäjä jatkaa uudessa keskuksessa, koska jatkaminen olisi edellyttänyt, että yrittäjä etsisi rakentamisen ajaksi uudet tilat, kertoo tontin rakennuttamisesta vastaavan Pohjola Rakennuksen toimitusjohtaja Kim Bono

Pohjola Rakennus Oy Uusimaa neuvotteli jatkosta jokaisen osakkaan kanssa erikseen.

Ensimmäisen vaiheen purkutyöt kestävät muutaman kuukauden. Sen jälkeen alkavat maanrakennustyöt.

Kuusikerroksisen talon katutasossa oleviin liiketiloihin on tulossa ainakin Alepa, kahvila sekä ostarilla vuodesta 1973 asti vaikuttanut ravintola Britannia, joka pääsee muuttamaan uusiin tiloihin keskeyttämättä toimintaansa, sillä ravintola sijaitsee seuraavaksi purettavassa osassa.

–Tämä oli ainoa järkevä vaihtoehto kaikille osapuolille. Saneeraaminen olisi ollut kustannuksiltaan kestämätöntä, koska putkiremonttiakaan ei oltu tehty, sanoo ravintolan omistaja Petri Naumanen, joka on myös ostariyhtiön hallituksen puheenjohtaja.

Suurin osa yli 40-vuotiaan ravintolan kalusteista on tarkoitus saada mukaan uusiin tiloihin.

Neuvotteluita on käyty myös muun muassa apteekin, parturi-kampaamon sekä kuntosaliyrittäjän kanssa.

Ostarin muutossuunnitelmien kanssa alkoi olla jo kiire, sillä tontin vuokrasopimus oli umpeutumassa vuonna 2020. Aloite purkamisesta tuli liikehuoneistojen omistajilta.

Painetta suunnitelmien tekemiseen loi kaupunki, joka halusi omistamansa tontin tehokkaampaan käyttöön. Nykymuotoinen ostoskeskus ei ollut vaihtoehto kaupungille.

Käyttöikänsä päässä oleva ostari soi kohta kirjaimellisesti uusien sävelten tahdissa, kun Asunto Oy Helsingin Nuotti valmistuu ensimmäisenä, loppuvuodesta 2018. Kuusikerroksisessa talossa on yhteensä 26 asuntoa.

Uusia kerrostaloja tontille on tulossa ennätykselliset 11. Talot rakennetaan vaiheittain niin, että viimeinenkin talo valmistunee 2020-luvun alkupuolella, mikäli kysyntää riittää.

–Rakennamme asuntomarkkinoiden ehdoilla. Paikka on erinomainen. Olisimme hämmästyneitä, jos asuntokauppa ei kävisi, Bono toteaa.

Ostari perustettiin vuonna 1959.

Kantsun ostari muuttuu Sävelkortteliksi

Kannelmäen ostoskeskus puretaan.

Tilalle rakennetaan 11 kerrostaloa ja liiketiloja.

Talot ovat pääosin 5–6-kerroksisia.

Koko uuden ostoskeskusalueen nimi on Sävelkortteli.

Sävelkorttelissa on valmistuttuaan noin 650 asukasta.

Kaava mahdollistaa 26 850 kerrosneliötä asuinrakentamista ja 2 750 kerrosneliötä liiketilaa.

Alueella on nyt Kannelmäen ostoskeskus ja Kiinteistö Oy Vanhaistentie 3.

Helsingin kaupunginvaltuuston hyväksymä ostaritontin asemakaavan muutos tuli voimaan lokakuussa.

Kommentoi

Mainos: Helsingin Uutiset

Pääkaupungin keskusta on edelleen the place to be – katso tästä ytimen tarjonta

| Päivitetty

Uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut