Uusi kymmenen ravintolan Kortteli hämmästyttää – "Ja sitten me rakensimme lautan"

UUDET RAVINTOLAT Tapaksia Barcelonan tyyliin, dumplingseja tukholmalaistwistillä – Kortteli tarjoilee uusia makuja.

Tapasbaari sijoittuu viidennen kerroksen yläpuolelle rakennetulle lautalle. Kampin keskus on rakennettu hyvin esteettömäksi, joten tännekin voi hurauttaa hissillä jos haluaa välttää portaat. Johanna Erjonsalo

Marketta Karjalainen

Kamppiin aukeaa ensi viikonloppuna kerralla kymmenen uutta ravintolaa. Luvassa on huippulaatua Michelin-tähdillä palkituilta tekijöiltä, ennen kokemattomia elämyksiä ja eksoottisia makuja.

– Annankadun jatkeeksi tulee uusi itsenäisten kivijalkaravintoloiden kortteli – eli Kortteli, kuvailee Kampin kauppakeskuksen 5. kerroksen uuden kokonaisuuden ideoinut Anders Westerholm.

Kyseessä ei ole tavanomainen, ketjupaikoista koostuva kauppakeskuksen ravintolamaailma.

– Missään ei ole vielä koskaan tehty näin. Tämä on keskuksen päällä, mutta erillinen kokonaisuus. Esimerkiksi kuulutukset eivät kuulu ja meillä on oma hissiyhteys ylös suoraan kadulta. Emme myöskään ole sidoksissa Kampin aukioloaikoihin, Westerholm selvittää.

10-vuotisjuhliensa kunniaksi Kampin keskus päätti satsata ylimmän kerroksen kehitystyöhön isosti. Rahaa kului kaikkiaan 10 miljoonaa euroa. Remontissa esimerkiksi entiset yökerhon tupakointitilat muutettiin sisätilaksi, tehtiin uusi terassi ja ylätasanne eli ravintolalautta.

– Rakennusluvat oli kunnossa eikä meille asetettu muutenkaan rajoituksia. Niinpä rakensimme vielä kaiken yläpuolella kelluvan lautan, Westerholm toteaa.

Mukana on intohimoisia, menestyviä ravintoloitsijoita."

Lautalle rakentuvan huiman tunnelman viimeistelevät korkea lasikattoinen tila, ikkunaseinästä Annankadulle avautuva näkymä ja terassi.

Lautalle sijoittuva tapasravintola Bar Cón on toinen Westerholmin ja tämän kumppaneiden eli We Are Groupin uusista ravintoloista.

–Emme lähteneet tekemään mitään Barcelona-feikkiä, vaan ravintolaa joka voisi pärjätä myös Barcelonassa. Useissa Michelin-tähdin palkituissa ravintoloissa työskennellyt keittiömestari Javier Ahedo on lähtöisin San Sebastianista ja raaka-aineet tulevat Espanjasta, Westerholm kuvailee.

–Mukana on intohimoisia, menestyviä ravintoloitsijoita. Uskon että vastaamme hiljaiseen kysyntään. Kampissa on paljon nopean syömisen paikkoja, mutta me tarjoamme ruokaa myös laatua ja elämyksiä arvostaville, Westerholm sanoo.

Korttelin ruokavalikoima on laaja: Hokun havaijilais-japanilaista, Jordin skandinaavista, Bastardon italialaista, Bejing8:n kiinalaista, Sandron välimerellistä, Storyn nykysuomalaista, Bar Cónin espanjalaista, Fisken på disken äyriäisbaari, Date+Kalen vegaanimakuja maailmalta. Kokonaisuuden täydentää kahvitaituri La Torrefazione.

Tekijäjoukko on mielenkiintoinen. Esimerkiksi ravintola Jordin takana on Michelin-tähdellä jo useana vuonna palkittua Askia pyörittävä pariskunta, Linda Stenman-Langhoff ja Filip Langhoff

Mikael Ljunggrenin Tukholmassa startannut Beijing8 on kasvanut dumplingketjuksi ja toimii jo myös Ranskassa ja Italiassa.

Tavoitteena on ollut luoda uusi ravintolakeskittymä, johon voi tulla viikon jokaisena päivänä myös ilman ennakkovarausta ja saada ensiluokkaisia makuelämyksiä.

Ideana on, että Kortteliin voi tulla aamiaiselle, lounaalle, kahville, afterworkille, aperitiiville, dinnerille, juhlimaan tai kohottamaan arkea.

Kortteli avaa ovensa 3. joulukuuta Kampin keskuksessa.

Lue lisää Korttelin ravintoloista täältä.

Kampin uusi ravintolarypäs

Korttelin kokonaispinta-ala on noin 3 500 neliömetriä ja sinne tulee yhteensä noin tuhat asiakaspaikkaa.

Ravintoloita on kymmenen: Bar Cón, Story Kortteli, La Torrefazione, Sandro, Hoku, Bastardo, Jord, Date+Kale, Beijing8 ja Fisken på disken.

Jokainen ravintola on oma yksikkönsä.

Ravintoloiden lisäksi Kortteliin sijoittuvat joogasali sekä Blue Lagoon ja Q Hair.

Ennestään kauppakeskuksessa on yhteensä 30 ravintolaa ja kahvilaa.

Kampissa asioi viikoittain keskimäärin 730 000 asiakasta.

Mitä tunnetta artikkeli sinussa herättää? Ilmaisemalla tunteesi näet toisten reaktiot.

Keskustelu

Etusivulla nyt

 1. Epäonni Triplassa jatkuu: Asiakkaat joutuivat pulaan lukkojen jumiuduttua - "Olemme hyvin pahoillamme"
 2. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 3. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 4. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 5. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 6. "Ajatellaan, että tehdään vain nopeasti joku pieni asia" – Joka vuosi tuhannet työntekijät loukkaantuvat pahasti pudottuaan työtehtävissä, ja siksi työsuojeluviranomainen herättelee alaa valvontahankkeella
 7. Mari Skool: Koska Katri avautuu viikon riidoista
 8. Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä HU:ssa: "Hallituksen sote-malli on kestämätön – iskee erityisesti sivistystoimeen"
 9. Oletko nähnyt helsinkiläistä Jeremiasta? Katosi Myllypurosta jo kesäkuussa
 10. Älä tilaa siemeniä sokkona netistä – Eksoottinen siemen voi tulla yllättävän kalliksi eikä välttämättä koskaan edes päädy multaan asti
 11. Ammattihuijarit iskivät taas Postin nimissä ja kymmenet ihmiset luulivat viestiä aidoksi – Rikoshyöty yli 200 000 euroa
 12. Maauimaloiden rajoitukset poistettiin Helsingissä – seuraa kuitenkin tätä kuulutusta
 13. Kysely: Yli puolet suomalaisista uskoo tieteen ja asiantuntijuuden merkityksen kasvavan koronakriisin jälkeen
 14. USU: Nuorisotyöttömyys on kaksinkertaistunut korona-aikana – "Luvut ovat olleet todella hälyttäviä"
 15. Kolumni: ”Ehdotuksessa pitäisi olla järkeä”

Näytä lisää

Luetuimmat

 1. Senaatintorin terassin 6,90 euron hintaisesta ruoka-annoksesta tuli välittömästi hitti – "Herkullinen, murea ja lämmin!"
 2. Herttoniemeen avattiin uusi pikaruokaravintola – seinälle maalattiin "rohkea" katseenvangitsija
 3. Onko tämä edes laillista? Suomalaiset mansikanpoimijat saavat ukrainalaisia isomman korvauksen samalla pellolla – näin yrittäjä perustelee
 4. Täystyrmäys Kaivopuiston huviajelun estäville betoniporsaille – tämän liikennemerkin merkitystä ei ymmärretä Helsingissä
 5. Nuori mies kuoli Kaivopuiston pahoinpitelyn jälkeen – ainakin 5 sai vammoja rajussa tappelussa
 6. Senaatintorin terassin suosio löi ällikällä: Asiakaspaikkojen määrä nostetaan yli 800:aan – "Väljyys säilyy"
 7. Suomalaisen pienpanimon suosittu ylijäämäjuoma törmäsi 5,5-prosentin rajaan – "Keinotekoista"
 8. Jan Vapaavuori: "Helsingissä on globaalisti hyvin poikkeuksellinen tilanne"
 9. Helsingin edustalla järjestetään kovanluokan kesäfestari – "Kumiveneellä tai sup-laudalla ei kannata tulla"
 10. Ruokavirasto varoittaa terveysvaarasta: Suomessa on myyty nigerialaisia papuja, vaikka tuonti on kielletty myrkyllisen kasvinsuojeluaineen takia
 11. Mitä maksaa lyhyt taksikyyti Helsingin suosikkiterassille? – vertailu paljasti jopa 9 euron hintaeron
 12. T24: THL tiedottaa: Risteilylaivoilla on todettu useita koronavirustapauksia
 13. Itä-Helsinki nousi asuntosijoittajien suosioon – ekonomisti listaa tekijät, jotka nostavat vetovoimaa
 14. Häirikkö piinasi naapureita vuosia ja lopulta asunnon valtasi liekkimeri – Laura jäi loukkuun kerrostalon ylimpään kerrokseen: "Tiesin, että jotain tällaista tulee tapahtumaan"
 15. T24: Open House Tallinna avaa Viron pääkaupungin suljetut rakennukset yleisölle ensi viikonloppuna

Näytä lisää

Tilaa uutiskirje

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.