Vauvojen juhlakeräys kaipaa kipeästi apua – Missä on yli 14 000 sinivalkoista sukkaa?

Ensi vuonna vietetään Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlavuotta – ja juhlan kunniaksi käsitöiden ystävät ovat päättäneet toteuttaa villasukkakeräyksen kaikille vastasyntyneille.

Vuonna 2017 syntyvät kaipaavat muun muassapääkaupunkiseudulla kipeästi sukankutojia, sillä koossa on vasta murto-osa tarvittavista sukista. Esimerkiksi Jorvissa, Kätilöopistolla ja Naistenklinikalla arvioidaan ensi vuonna syntyvän peräti 14 500 lasta – sukkia sen sijaan on kerätty lahjoitettavaksi vasta reilut kolmesataa.

Keräysaika kestää aina vuoden 2017 joulukuuhun asti, joten aikaa on runsaasti. Sukkia voi neuloa millä ohjeella tahansa, kunhan väritys on sinivalkoinen. Sukat tulee olla vastasyntyneen kokoa – eli jalkaterän pituus on noin 9–10 senttimetriä.

Sukkien kutojan pitää olla kutoessaan terve ja vailla hajusteita. Eläintaloudessa sukkia neulovien on syytä laittaa valmiit sukat pienessä pussissa pakastimeen pariksi päiväksi ja lisäksi kirjoittaa pussin päälle sana ”eläintalous”.

Kiinnitä sukat yhteen langalla ja liitä mukaan tieto, josta ilmenee käytetty lanka, sekä pesuohje. Halutessasi voit liittää sukkiin jonkin pienen tervehdyksen lahjan saajalle. Vie sukat lähimpään keräyspisteeseen tai lähetä sukat jollekin keräysvastaavalle.

Keräyspisteet pääkaupunkiseudulla:

Lankamaailma Helsinki Liikekeskus Ogeli Kylänvanhimmantie 29, Helsinki

Lankakauppa Menita Ratakatu 1, Helsinki

Lankakauppa Menita Yläkartanontie 26, Espoo

Kalajärven palvelukeskus / kirjasto Ruskaniitty 4, Espoo

Asukastalo Kylämaja Matinkatu 7, Espoo

Postiosoitteet:

Sini Nieminen Aleksis Kivenkatu 11 aF 132 00510 Helsinki

Eija Tuutti PL 610 00029 HUS

Päivi Miiluniemi Siriuksenpolku 13 B 5 01450 Vantaa

Paula Kolehmainen Kotkansiipi 4 A 5 01450 Vantaa

Lisätietoja sukkakeräyksistä löytyy muun muassa Facebookista.

Etusivulla nyt

Luetuimmat

Mistä tänään puhutaan?

Kun tilaat uutiskirjeen, saat päivittäin sähköpostiisi tärkeimmät paikalliset uutiset. Uutiskirje lähetetään sähköpostiisi joka päivä kello 14.

Lomaketta suojaa reCAPTCHA, johon pätevät Googlen Tietosuoja ja Käyttöehdot.

Palvelut