Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

Tässä ovat Helsingin kahvilakisan voittaja ja yli sata muuta suosikkia

Helsingin parhaan kahvilan valinta ei ollut mikään helppo juttu. Ehdokaslistalle oli nimetty kuutisenkymmentä kahvilaa ja vastaajat nostivat esiin vielä kymmeniä. Kisan kestäessä ehti ovensa myös avata muutama uusi kahvila.

Cafe Ekbergin kohdalla mennyt, nykyhetki ja tuleva ovat aistittavissa, ja palvelu sekä tuotteet ovat ensiluokkaisia. Kaikki muut ehdokaslistassa mainitut ja mainitsemattomat kahvilat ovat silti hieno ja tarpeellinen lisä kaupungin kahviloiden tarjontaan, luonnehti tilannetta yksi vastaajista.

Suomen ensimmäinen kahvila, nykyisessä osoitteessaan jo sata vuotta toiminut Cafe Ekberg ei voittanut kisaa, mutta sijoittui hienosti kärkikymmenikköön.

Kisassa annettiin kaikkiaan 3 505 ääntä.

Voittajaksi nousi selvästi Kissakahvila Helkatti 856 äänellä. Helkatti sai paljon ääniä Helsingistä, Espoosta, Vantaalta ja ympäri maata Rovaniemeä myöten.

Helkatin valtti on tietysti kissat, mutta kehuja tuli myös miljööstä, herkuista ja ystävällisestä henkilökunnasta.

Toiseksi kiri 505 äänellä Uutelassa sijaitseva rantakahvila Kampela Pienessä mökissä toimiva kahvila on toiminut jo vuosikymmeniä tukikohtana ulkoilijoille, kalastajille, veneilijöille ja saaristomökkiläisille. Se järjestää vuosaarelaisten iloksi vuosittain muun muassa venetsialaiset ja joulupolun.

Kolmanneksi sijoittui roihuvuorelaisten tapahtumakeskus Roihuvuoren Rio, joka sai 415 ääntä.

Eniten ääniä saaneiden joukossa on monta aivan erityistä paikkaa. Helsingin kaupungin Villa Ullas tarjoaa työkokeilupaikkoja nuorille. Cafe Agata keskittyy gluteenittomiin leivonnaisiin, Raw’n More raakaruokaan. Fine & Dandyssa yhdistyvät kahvila, kampaamo ja kauneushoitola. Gate 1:ssä nautiskellaan Malmin lentoaseman näkymistä.

Good Life Cafe edustaa trendikästä ja nopeasti kasvavaa pienpaahtimokahviin keskittyneiden kahvibaari–kahvimyymälä–kahviloiden joukkoa. Kahvisiskot on yksi Helsingin torikahviloista.

Paikalliset kahvilapalvelut saivat monessa kaupunginosassa kehuja. Esimerkiksi Cafe Makiata keräsi haagalaisilta kiitosta sekä laadukkaista tuotteistaan, hyvästä palvelusta että kätevästä sijainnista lähellä kotia.

Helsingin kahvilat eivät palvele vain kotikaupungin asukkaita. Moni muualta tuleva suuntaa Stadissa aina kantakahvilaan nautiskelemaan sen tuotteista ja tunnelmasta.

Näin vastaajat perustelivat kärkikolmikon parhautta:

Kissakahvila Helkatti

Hyvä rentoutua kiireiden keskellä. Kissat ja kiireetön meininki tekevät hyvää!

Kissakahvilan tunnelman tuovat kehräävät työntekijät ja asiakaslähtöinen palvelu, sillä näin savolaista sydäntä lämmittää höpöttely henkilökunnan kanssa, ketjupaikoissa kun ei yleensä edes vitsiä voi heittää. Kun kahvila tuntuu työntekijöistäkin omalta ja toiselta kodilta, heijastuu se palveluun.

Sisustuskin on kuin nukkekodista, ja puut joita pitkin kissat voivat kavuta katonrajaan ovat veikeät. Uniikki kahvila, johon voi mennä yksin muttei ole yksin. Myös kahvi ja baakkelssit ovat maistuvia.

Mikä sen parempaa kuin olla kahvilla ja paijata ihania kissoja samalla! Koko perheen suosikkikahvila.

Kahvila Kampela

Mahtavat merimaisemat, aurinkoinen paikka, auki myös talvella, tarjoilee myös lohikeittoa, järkkää erilaisia tapahtumia, mun hoodeilla. Upeat maisemat, herkulliset tarjoilut. Loistava paikka yhdistää ulkoilu ja herkuttelu.

Auki läpi vuoden, mahtava ja ystävällinen palvelu. Myös koirille tarjoilu sisällä.

Mahtavat näkymät merelle. Autopaikat. Ulkoilureitti lähtee ja palaa terassille. Joulupolku lähtee ja palaa Uutelan ulkoilulle.

Paras. Viihtyisä, kauniilla paikalla, hyvät tuotteet. Ystävällinen palvelu, koiratkin huomioidaan.

Helposti saavutettava, pyörätuolillakin onnistunut. Leppoisa eikä turhan tärkeä paikka.

Roihuvuoren Rio

Berliinimäinen tunnelma.

Kodikas ja tunnelmallinen, mutta tiiviisti trendeissä kiinni lähellä leivottuine korvapuusteineen, raakakakkuineen ja eettisine kahveineen.

Viikonloppuisin elävää musiikkia.

Intiimi, lämminhenkinen ja aktiivisesti yleisötilaisuuksia järjestävä pieni kahvila.

Kokoaa lähiön asukkaat yhteiseen olohuoneeseen kivasti ja lämmöllä. Ihana paikallinen!

Aivan kaikkia Helsingin kaiken aikaa runsastuva kahvilatarjonta ei vielä tyydytä. Näinkin vastattiin:

Odotan vielä sitä parasta, jossa hyvän leivosvalikoiman lisäksi olisi kiinnitetty huomiota akustiikkaan ja valaistukseen. Kahviloissa kilisee, kolisee ja kaikuu niin, ettei kuule mitään eikä voi keskustella ja monessa paikassa valaistus aiheuttaa sietämätöntä häikäisyä.

Helsingissä on paljon "kahviloita", kuitenkin olemme todella harvinaisuus maailmanlaajuisestikin, 95-prosenttisesti palvelukonseptina on jonotus tyyliin Hesburger,Teboil, itsepalvelu 31- eli ei palvelua. Missään muualla maailmalla en ole törmännyt vastaavaan. Kahvilakonseptiin kuuluu aina henkilökohtainen pöytiin-palvelu. Surullista mutta totta. Kaikki samasta muotista. Muovitarjotin, dallaspulla ja karjanpiirakoita... vähän kärjistäen.

Tässä vastaajien luonnehdintoja Helsingin kahviloista:

Aalto Hyvä tunnelma, pöytiin tarjoilu. Sisustus hieno. Tuotteet hyviä.

Agata Bakery & Cafe Keliaakikolle täysin gluteeniton kahvila hyvine tarjoiluineen on rentouttava taivas. Ensimmäinen ja ainoa paikka, jossa minäkin, kaikkien ruokarajoitusteni kanssa, voin valita vitriinistä mitä vain! Voittanut ennakkoluulot siitä, että gluteenitonta tarjontaa ei kannata ylläpitää tai sille ei ole asiakaskuntaa. Kaunis sisustus ja kiva tunnelma, erinomaisia tuotteita. Rohkeasti lähdetty toteuttamaan omaa unelmaa!

Andante Kukka Kahvila Tunnelmallisen ihana kahvila!

Antell Uusi kahvila, jossa hinta-laatu-suhde kohdallaan. Mielettömän hyvä lounasravintola alakerrassa, ystävällinen palvelu.

Aschan Jugend Kaunein kahvila Helsingissä.

Balder On tunnelmallinen ja täysin omanlaatuisensa kahvila historiallisessa Helsingin keskustassa Senaatintorin kupeessa, josta saa hyvää lounasta. Kiva henkilökunta.

Bear Park Cafe Oikean kahvilan tunnelmaa!

Bergga tunnelma vapaa ja rento, omistaja tekee kaiken täydestä sydämestään.

Blossom Ihana, uniikki tunnelma ja laadukkaat tarjoamiset.

Bon Temps Super-ystävällinen palvelu, kaupungin parhaat pullat, maittavat lounaat sekä erinomainen kahvitarjonta. Parhaat voisilmäpullat ja siellä otetaan huomioon myös ruokarajoitukset.

Bulevardin kahvisalonki Hyvä tunnelma ja palvelu. Hyvät tuotteet, aina useita eri gluteenittomia vaihtoehtoja makeissa ja suolaisissa. Myös salaatteja. Lapsiystävällinen.

Cafelito Uskomattoman hyvää kahvia, loistavat lounaskeitot sekä todella sympaattinen, ystävällinen ja viihtyisä tunnelma.

Cafetoria Erikoiskahvien ystävänä iloitsen siitä, että Cafetoria on meidän kotikulman kahvila. Loistavaa kahvia. Todella ystävällinen palvelu. Ja vielä edullisesti! Olemme myös tykänneet leivistä– ei nälkää tarvitse nähdä kahvihetkellä.

Cafe & Eepos koiraystävätkin ovat tervetulleita.

Cafe 98 Pieni, sympaattinen kasvis/vegaanikahvila. Perheyritys. Mainiot leivonnaiset ja erinomainen lauantaibrunssi.

Camel cafe Sympaattinen, ystävällinen pieni lounaskahvila, erikoistunut somalikeittiöön.

Ciao Cafe Ihanat jäätelöt, tupla espresso! Palvelu aina tosi hyvää ja nopeaa. Saa myös leipiä ja salaattia. Jäätelöt on kerta kaikkiaan hyviä. Makuja on vaikka kuinka paljon. Hinnatkin sopivan kohtuullisia.

Cafetoria Roastery Helsingin parhaat espressot sekä todella asiantunteva ja ystävällinen henkilökunta. Loistavaa kahvia, ystävällinen palvelu ja freesi tunnelma. Niin hyvää kahvia, ei mitään perusmokkaa. Oikeat asiansa tuntevat baristat. Myös luomu ja reilunkaupankahvia! Ja hyvä palvelu!

Cargo Coffee + Vegetarian Food Tarpeeksi kaukana keskustasta ollakseen rauhoittava. Mukava sijainti. Siistit ja valoisat tilat hyvillä näkymillä. Lounasta saa ja vegaaninen valikoima ok.

Citypie Suuri valikoima itse tehtyjä suolaisia piirakoita ja juomia Helsingin ytimessä, sen lisäksi edullinen hintataso. Todella fressi ja moderni sisustus, ja ammattilainen palvelu.

DaJa Loistava aamiainen ja kahvi. Uunileivät! Herkullista ja tuoretta. Loistava palvelu. Krunikan paras, tosi hyvää itse tehtyä leipää, leivosta ja aamiaista!

Delivo Hyvät itse tehdyt leivät, hyvät korvapuustit, hyvä asiakaspalvelu. Miljöön ja tarjoomusten tunnelmallinen symbioosi.

Ekberg Aito eurooppalainen kahvila, jolla on pitkä suomenruotsalainen historia. Säilyttänyt arvokkuutensa, mutta uudistunut demokraattiseen ja vegaaniystävälliseen suuntaan.

El Fant Upea tunnelma, kaunis tila, monipuolisuus aamupalasta illalliseen, viinistä kahviin ja erikoisiin teelaatuihin. Paljon vegaanisia vaihtoehtoja, annokset muokattavissa ja hyvä Hinta-laatu-suhde eli ei ole liian kallis paikka vaikka ottaisi kahvileivänkin. Ruoka ja juomat hyviä, ei massatavaraa. Hyvä palvelu. Erinomainen kahvilakokemus.

Engel Aina, kun pääsee ikkunapöytään, saa ihailla Tuomiokirkkoa. Aina välitön, ammattitaitoinen ja asiakasta arvostava palvelu. Ja hyvät herkut! Viehättävä, hieno sijainti.

Erätori Cafe Hyvä ja halpa sekä myös harvinainen lähiössä oleva oikea kahvila. Niitä ei taida paljon olla tässä keskikaljabaarien maassa.

Espresso House Paras kahvi ja konsepti.

Farmors Deli Sympaattinen paikka, upea palvelu ja hyvät kakut.

Fazer Café Kluuvi Perinteet ja uusi lyövät sopivasti kättä täällä historiallisissa puitteissa. Loistava aamiainen, ihanat leivonnaiset, laadukas kahvi ja herkullinen lounas kuuluvat kaikki kahvilan tarjontaan.

Fazer Café Munkkivuori Huikeeta asiakaspalvelua ja ihanan tunnelmallinen ostari kahvila!

Fine & Dandy Hieno, persoonallinen ja tuore lisäys Vaasankadulle. Liikeidea vielä perustamisvaiheessa suht harvinainen shop in shop. Kansainvälinen. Tunnelma olohuonemainen, viihtyisä. Palvelu yksilöllinen, ystävällinen ja asiantunteva. Valikoima laadukas ja poikkeaa yleisestä linjasta niin juomien ja ruokien osalta.

Fleuriste Kaupungin parhaat korvapuustit. Palvelu aina ystävällistä, ihanat alusta alkaen itse tehdyt herkut ja kaunis, rauhallinen kahvila.

Frangipani Bakery Boutique Leivonnaiset kuin suoraan Amerikasta! Ihana tunnelma, ja erinomainen palvelu. Cupcake heaven. Ihana, tunnelmallinen, suloinen kahvila, jossa kaikki kohdallaan. Sisustus ja suolaiset ja makeat tarjoomukset (ajatellessakin herahti vesi kielelle) joka ei ole sitä "aina sama valikoima joka paikassa" -sarjaa. Kiva henkilökunta kruunaa kaiken. Vielä kun olisi pidempään auki, niin ehtisi useammin pitkänmatkalaisena. Ihana atmosfääri, erinomaista herkkua ja palvelua. Maailman söpöin kahvila jossa taivaallisia englantilaistyylisiä sconsseja, värikkäitä muffinseja, houkutteleva lounasbuffa ja ihana palvelu!

Gate 1 Täysin uniikki ympäristö. Mitä parhaat näköalat. Kaunis vanha ja arvokas rakennus. Kiva ilmapiiri, hyvää kahvia ja ruokaa. Helppo päästä. Parkkitilaa riittävästi. Viehko ja ainutlaatuinen ympäristö. Maukkaat tuotteet. Nostalgia. Historialliset arvot, luontoarvot ja ainutlaatuinen miljöö. Europa Nostan esiin nostamassa uhanalaisessa kohteessa. Ulkoilumahdollisuuksien äärellä. Kulttuurihistorialliset tilat ja ainutlaatuinen näkymä: luontoa, lentotoimintaa. Ystävällinen palvelu, erinomainen brunssi, itse leivottua pullaa. Voisilmäpulla on herkullinen Oman auton käyttäjille ilmainen pysäköinti.

Good Life Coffee Huikean laadukasta kahvia. Täällä kahvi on se ykkösjuttu. Vegaanisia huippuherkkuja, ystävällistä väkeä ja Kallion yhä omaleimainen ilmapiiri. Itselleni kahvilassa kahvin laatu ratkaisee, ja siinä Good Life Coffee vie voiton.

Gottland deli & cafe Viihtyisä luomukahvila Pihlajatiellä.

Gran Delicato Helsingin parasta espressoa, lämmin välimerellinen tunnelma ja ystävällinen henkilökunta.

Hakaniemen hallikahvila Kauppahallin 2. kerroksessa. Vanha, tunnelmallinen ja iloinen asiakaspalvelu.

Harlekiini Ei turhaa trendipelleilyä. Aito. Rauhallinen sijainti kauniissa rakennuksessa, laadukkaat huonekalut, pöytiin tarjoilu, ystävällinen henkilökunta, hyvä ruoka, tuoreet lehdet, paljon ulkomaisia asiakkaita. Ainutlaatuinen.

Helmi Ihana pieni perheyritys. Kaikki paikan päällä valmistettua ja taatusti tuoretta ja suussasulavaa. Paikassa leivotaan pitkin päivää, joten tuoksu on hurmaava. Sydämellinen palvelu.

Helsingin kahvipaahtimo Pieni, kiireetön ja kotoinen tunnelma.

Hopia Ainutlaatuinen intiimi karjalainen, perhemäinen tunnelma, mikä ollut samanlaisena samassa tilassa yli 50 vuotta. Kahvilan yhteydessä toimii leipomo ja tuotteita voi ostaa myös mukaan. Kesällä ulkona muutama aurinkoinen pöytä. Aina tuoretta kahvia ja herkullista kahvileipää.

Huvila Ihana tunnelmallinen pikku kahvila piilossa keskustan melulta mutta silti keskeisellä paikalla Hakasalmen huvilan vieressä. Osa herkuista on gluteenittomia. Lounaalla keittoa ja salaattia.

IPI kulmakahvila Ihana henkilökunta kaikkine erilaisuuksineen, valoisa ja tilava miljöö, loistosijainti, kilpailukykyiset hinnat, hyvät kulkuyhteydet. Asiakkaalle tulee hyvä mieli ystävällisestä palvelusta, miljöö erilainen kuin tusinakahviloissa, kahvilan tarjonta myös aina erittäin tuoretta. Miellyttävä miljöö, mukava henkilökunta, hyvä kahvila- ja lounastuotteiden tarjonta. Maittava lauantaibrunssi.

Johan & Nyström Hyvä kahvi- ja teevalikoima, saatavilla raakakakkuja sekä ns. tavallisempiakin leivonnaisia. Sisustus on upea ja tunnelma kodikas sekä kahvilan erilaiset istuskelualueet ulkona ja sisätilojen ylä- ja alakerrassa ovat ihanan erilaisia. Henkilökunta on ystävällistä aina ja erikoiskahvien eroavaisuudet on hyvin esillä heti tiskin takana. Hinta-laatusuhde on hyvä. WC-tilat siistit, kahvilassa hyvä äänentoisto ja viihtyisää musiikkia luomassa tunnelmaa. Ihana tunnelma, sijainti ja loistava kahvi.

Jamaican sunshine Café Kaupungin paras kahvi, mehut ja leivonnaiset myös vegaaneille ja palvelu tietenkin!

Kaffa Roastery Suomalaista kahvitaidetta parhaimmillaan Rööperin hengessä. Huippulaatua kohtuu hintaan, hyvä loistava pro-tason palvelu ja hieno ympäristö (paahtimotilat lasin takana).

Kaffecentralenissa on ylivoimaisesti paras kahvi, cappuccino on aina taivaallisen hyvää, muu ei kelpaa enää.

Kaffeehaus Röntgen Onneksi kaupungistamme löytyy tämä saksalainen oikea kahvila, jossa sekä palvelu että tuotteet laadukkaat. Oikeaan kahvilaan kuuluu aina pöytiin tarjoilu.

Kahvi Charlotta mukavan rento meininki, siisti. Kiva istua pidempäänkin. Ystävällinen palvelu, lapsi- ja koiraystävällinen kahvila, hyvät tee- ja kahvi valikoimat sekä herkulliset ruuat ja herkut. Pakko suosii lähikahvilaa. Pelastanut monet aamut, kun on vaikka maito loppu ja kahvia tarvitsee välittömästi.

Kahvisiskoilla tuote ei koostu vain erinomaisista käsin leivotuista leivonnaisista, Helsingin parhaasta puurosta tai nyky-Helsingissä harvinaisesta herkusta – pannukahvista. Kahvisiskojen tuote koostuu myös erinomaisesta palvelusta ja asiakkaasta välittämisestä. Vielä kun kahvihetken ajan saa toivoa lempimusiikkiaan Kahvisiskoilla soittavalta sello-mestarilta, ei Helsingin parhaasta kahvilasta ole epäilystäkään. Mutkaton, aito ja keskellä ihaninta torimiljöötä!

Kakkugalleria Itis Veistoksellisia konditoriatuotteita, upea sisustus ja hyvä palvelu.

Kannelmäen kahvila Herkku Herkulliset tuotteet ja siistit tilat. Halpa iso kahvi ja ite tehdyt herkku leivokset ja suolaiset.

Kappelin kahvila Miljöö on vertaansa vailla. Loistavat gluteenittomat valikoimat, niin suolaisena kuin makeana.

Kardemumma Itse tehdyt leivät, piirakat ja kakut. Ainut miinus on huono vegaanitarjonta.

Karhupuiston Kulma Tunnelma kotoisa ja paras henkilökunta. Hyvä kaffi!

Kolo Vihdoinkin Helsingissä on "suuren maailman" (= Berliini-henkinen) kahvila, joka on klo 22 asti auki. Kahvila järjestää paljon erilaisia ilmaisia kulttuuritapahtumia ja ruokatarjonta on vegaaninen. Kaupunkilaisen olohuone. Vapaaehtoisvoimin pyörivä vegaaninen erikoiskahvila jossa viikoittain ilmaisia tapahtumia. Helsingin söpöin ja tunnelmallisin paikka ja ystävällisin palvelu.

Konditoria Café Briossi Pitkäaikainen suosikki. Hyvä kahvi, ihanat tuoreet leivonnaiset, paljon lehtiä luettavana. Parhaat leivonnaiset - rauhallinen - viihtyisä - kiva henkilökunta

Kulmakahvila Perheemme kantapaikka. Kahvi on aina hyvää ja croissantit ovat maailman parhaimpia, mutta vielä parempaa on ihana henkilökunta ja heille on voinut kertoa perheemme ilot ja surut. Myöskin lapseni on saanut opetella täällä itsenäistymistä ja rahankäyttöä. Karhupuisto tuntuu Kulmakahvilan ansiosta pieneltä kylältä, jossa ihmiset välittävät toisistaan. Pitää yllä queer-näkyvyyttä Helsingissä.

Kuppi ja Muffini Palvelu on hyvä ja kahvit ja leivonnaiset maukkaita. Plussaa tuo kahvilan rento, mutta siisti olemus, sekä nopea palvelu. Henkilökunta on myös ystävällistä.

Kuuma All day breakfast, ihanat vegaaniset/raakaherkut, hyvä kahvi, trendikäs miljöö ajan hengessä. Raikas, uusi paikka upeilla tekijöillä. Fiilis on mahtava. Ruoka on hyvää ja terveellistä. Mikään ei peittoa Taran ja Wian lämmintä hymyä kun saapuu tähän punavuorelaiseen kahvilakeitaaseen! Murheet unohtuu ovelle.

La Torrefazzione Torresta saa aina hyvää kahvia, baristat osaavat tehdä drinkit myös erikoismaitoja käyttäen ja teevalikoimakin on tosi hyvä. Ainut mikä puuttuu on mielestäni parempi suolaisten ja makeiden valikoima, mutta senkin annan anteeksi hyvän kahvin vuoksi.

McDonald´s Vuosaari Sieltä saa vastajauhetuista pavuista valmistetun tuplaespresson erittäin kilpailukykyiseen hintaan: 1.40!

Mad Possum kahvi on aina tikissä.

Maja Coffee Roastery Mahtava yllätys Lehtisaaren vanhalla, rapistuneella ostarilla!

Makiata Paikallinen, erinomaiset itse tehdyt tuotteet, kesällä hauska terassi liike lliikenneypyrässä. Maailmanpelastuskeksit, maailmanparannussämpylät, uskomattomat toastit ja takuuvarma lounas! Parasta mitä Haagalle on tapahtunut! Hyvät kahvit, hyvät lounaat ja leipomukset. Erikoistunut gluteenittomiin tuotteisiin. Lähellä.

Marocco Loistava, perinteinen paikka Museokadulla! Siellä on leivottu pullaa yli 50 vuotta. Salaatit ovat ihania ja mutkaton, henkilökohtainen, aito palvelu.

Muruseni Pieni ja viihtyisä. Hyvät tuoreet leivonnaiset.

Mutteri Pieni, kaunis ja tunnelmallinen kahvila, jossa palvelu on aina ollut ensiluokkaista.

Max´s Cafe Itse tehtyä, runsasta ja edullistakin.

M&J Caketeria Kilpailee tuotteiden laadussa ihan eri luokassa kaikkien Helsingin kahviloiden kanssa ollen helposti koko Suomen paras kahvila. Suodatin- ja erikoiskahvit ovat erityisen hyvät, täytetyt leivät reiluilla täytteillä ovat aina uunituoreita ja kakkupalat todella herkullisia. Lounasvaihtoehdot (salaatit, uunileivät ja burgerit) vievät isommankin nälän. Ja kaiken tämän päälle kahvilassa saa aina todella hyvää ja nopeaa palvelua. Hinnat ovat todella kohtuulliset. Uunileivät!! Herkullista ja tuoretta. Loistava palvelu.

M Kaartin Kotikauppa Eurolla todella hyvää vastajauhettua kahvia. Helsingin Kahvipaahtimolta.

Oma maa -lähiluomukahvila Tarjoaa lähellä tuotettua luomuruokaa. Kotoinen tunnelma, hyvä sijainti, hyvä hinta-laatusuhde ja kaikki tarjottava suoraan lähitilalta!

Papu Euroopan ja Vietnamin kulttuurin mielenkiintoinen yhdistys, upea kansainvälisesti orientoitu palvelu.

Paulig Kulma kahvilassa on myös oma paahtimo ja baristakoulu, sisustus on moderni ja kekseliäs. Raikas, nuorekas kiva tila! Mahtavat kahvit, erikoisuutena Cold Brew Nitro! Ihanat salaatit ja raakakakut. Unohtamatta isoja kardemummapullia.

Pequeno Todellista kahvi-gourmeta.

Picnic Toimiva ja selkeä ketju. Palvelu on hyvää sekä tuotteet ovat maukkaita! Erityisesti patongit ovat aina varma valinta!

Pitkäkosken ulkoilumaja Hevosetkin saavat herkkua, jos ratsukko kahvilalle sattuu pääsemään.

Raw ´n More Monipuolista raakaruokaa, hyväksi luonnolle ja sinulle itsellesi.

Regatta Hyvin persoonallinen. Sijainti mielettömän upea aivan meren äärellä. Hyvä hinta-laatu-suhde. Hyvä ystävällinen palvelu. Onnistuu myös yksityistilaisuudet ja niihin tarjoilutoiveet erityisruokavalioilla. Tätä voi suositella turisteillekin ylpeänä. Talvellakin erityisaktiviteetteja kuten napakelkkailu. Ihana leppoisa mummola-fiilis meren rannalla punainen tupa ja sympaattinen pihapiiri santsikupista maksetaan.

R-kioski Pukinmäki Kahvi ei ole koskaan seisahtanutta vaan tarjoillaan puhtaasta termarista. Kahvipiste ja kioski muutenkin on siisti ja työntekijät hymyileväisiä. Paras hinta-laatu-suhde. Aina hyvä palvelu, todella ystävällinen ja lämmin henki! Sopii hyvin kiireisen opiskelijan aikatauluun, ku ei ole aikaa kuin istahtaa hetkeksi!

Roasberg Keskellä keskustan sykettä paras paikka hengähtää!

Roots Missään aiemmin käymässäni kahvilassa ei ole ollut yhtä lumoava tunnelma. Ei Suomessa, eikä ulkomailla. Rennoin paikka. Kaupungin paras vegaanitarjonta, ruoka todella hyvää ja ravitsevaa.

Rouge Aidot, sydämelliset omistajat ovat koko paikan henki, jokaiselle tulee kotoisa olo ja halu palata.

Samovarbar Ihanat kotitekoiset tuotteet, hyvä kahvi ja loistava teevalikoima. Kaiken kruunaa hurmaavaan puutalon lämmin tunnelma ja kesällä vehreä kaunis terassi.

Samponsatumainen kahvila Satumainen ympäristö kaiken ikäisille, vauvasta vaariin ja muoriin. Suppea mutta laadukas tarjonta.

Signora Delizia Paras palvelu, mahtava tunnelma. Paras kahvi plus itse tehdyt täytetyt leivät.

SIS. Deli+Cafe Kekseliäät reseptit, konstailemattomat raaka-aineet ja terveellisyys.

Smoothie Coffee House Erittäin siisti ja pöydät on sijoitettu väljästi. Hyvä kahvi, viihtyisä, hyvää palvelua, laatu- ja hinta-suhde hyvä.

Smoothiebaari Silvoplee Parhaat raaka- ja vegaani herkut! Ystävällistä asiakaspalvelua ammattitaidolla! Ainoa näistä, jossa saa raakavegaanigluteiinitonta ruokaa, ja jossa kaikki käytetyt ainesosat ovat selkeästi esillä. Elintärkeä asia meille monille, joilla on autoimmuunisairaus, allergioita, syöpä, diabetes tms. Tai halu syödä puhtaasti ja terveellisesti! Muutoin äänestäisin Kulmakahvilaa, joka pitää yllä queer-näkyvyyttä Helsingissä, ja Ekbergiä, joka on säilyttänyt arvokkuutensa mutta uudistunut demokraattiseen ja vegaaniystävälliseen suuntaan.

Sokos Cafe Klassinen kahvila jolla suosittu historia jo 50 vuoden takaa.

Sose Ihana lounas, loistava sijainti, mukava henkilökunta. Helppo tulla, viipyä ja olla.

Story Luotettava gluteeniton tuotevalikoima keliaakikoille tunnelmallisessa vanhassa kauppahallissa.

Strindberg Elegantti tunnelma. Upea sisustus. Melutaso matala, helppo keskustella. Erittäin hyvä kahvi. Sekä buffet-salaattipöytä ja kuohuviini tehneet vaikutuksen. Miellyttävä paikka vierailla!

Succès Helsingin parhaat korvapuustit. Pieni idyllinen kahvila, jossa upea ilmapiiri. Mahtava palvelu, hyvät tuotteet. Erityisesti jättikorvapuusti! Perinteet, isot korvapuustit.

Suvanto Kunnianhimoinen kahvila alueella, josta kahvila puuttui. Kaupunkikulttuurin uudistamista parhaimmasta päästä. Erinomainen palvelu, usein voidaan huomioida erityistoiveet, esim. tehdä ihan "vanhanaikainen" voileipä; erinomaiset tuotteet, kaunis miljöö, huippuhyvä ja -edullinen lounas. Kaikkea mitä kahvilalta voi toivoa.

Sävy Parhaat baristat, kotoisa tunnelma!

Taikalamppu Vinkeä ja vapaa sekä brändinkatkusta että täytetyistä valtiomiehistä. Ihana tunnelma eri paria olevine kuppeineen ja vaihtuvine vinhoine taidenäyttelyineen. Menneen ajan taikuutta nykyajan ihmisille. Saa pysähtymään ja nauttimaan hetkestä. Ja siitä kahvista ja teestä ja makupaloista niiden seurana.

Teemu ja Markuksessa leivokset ovat huippu hyviä, sopivan kokoisia, hinta passeli eivätkä ole liian makeita. Jatkuvasti on myös tarjolla on uutuuksia eli valikoima vaihtuu.

Tiedekahvila Ystävällinen palvelu, hyvät leipomukset, lehtiäkin sekä mahdollisuus valita rauhallinen paikka aulan puolelta.

Tin Tin Tango Rauhallinen paikallinen fiilis, joka näkyy siinä että asiakaskunta on rentoa ja puheliasta myös tuntemattomille. Tehokas ja ystävällinen henkilökunta antaa korvapuustin. Sitä mutustellessa voit sitten lukea sanomalehteä, mikäli pöydässä on tilaa. Toki tilaa annetaan aina muille, jos olet pöydän ainoa. Siina voi sitten vaihtaa uutisia muutenkin kuin iphonella.

Torikahvila kauppatorilla Aito Helsinki-tunnelma, kun saapuu lautalla, ja sopiva merenhenkinen kahvila ruokatauossa.

Torpanranta Iso aurinkoinen terassi ja meren läheisyys ja hyvä palvelu. Veden äärellä, iso terassi. Kesällä ihan ehdoton!

Torpet Paikka sijaitsee Etelä-Haagassa. Parasta on hyvän ruuan ja trendikkään sisustuksen lisäksi tosi hyvä lasten leikkipaikka. Mahtava henkilökunta, viihtyisät tilat, herkulliset tarjoilut. Erinomainen hinta-laatu suhde. Hyvä sijainti. Helsingin viihtyisin ja taatusti lapsiystävällisin kahvila viihtyisässä 1950-luvun Haagassa. Iso leikkilinna lapsille, imetykseen sopiva nojatuolinurkkaus, isot ikkunat josta hyvä näköyhteys rattaisiin. Hyvät kulkuyhteydet, Huopalahden juna-asema lähellä. Erikoiskahvit, maistuva lounas, sekä hyvät leivokset ym.

Töölön terveysaseman kahvila Tuoretta pullaa joka päivä!

Ursulassa on ikoninen sijainti ja vuosisadan takaisen, jo kadonneen merikylpylän rannassa ja merinäköala sekä viihtyisä tunnelma. Kahden työväenliikkeen naisen olympiavuonna -52 perustama kesäkahvila ohjaa nykyään ympärivuotisena edelleen tuottonsa yleishyödyllisten järjestöjen, esim. Pienperhe ry:n hyväksi. Erityistä: klassikkovoileivät. Helsingin parhaat maisemat ja hyvät valikoimat suolaisesta makeaan, unohtamatta lounasta ja salaatteja sekä alkoholia, jota asiakkaat käyttävät kohtuudella kuten kuuluu. Aina siisti. Koiravieraat tervetulleita terassin lisäksi myös sisätiloihin. Viihtyisä ja rento kahvila, jossa hienot maisemat ja tuotevalikoimakin riittävä. Ystävällinen palvelu ja riittävästi tilaa liikkua ja istua.

Veggie-Vegetarian food & cafe en ole vegaani mutta jostain syystä kun täällä käy lounaalla niin aina yllättyy, uusia makuja tulee vastaan eikä missään muualla ole tullut vastaa Wau efektiä!

Velo Kaari Erittäin mukava ja avulias henkilökunta, erityisruokavalio huomioitu ja löytyy gluteenitonta hyvin. Tekevät gluteenittoman leivän mitä listalla tavallisia leipiä on. Monipuolinen valikoima. Siisti ja viihtyisä.

Villa Ullas Miljöö, palvelu ja tuotteen laatu. Idylliseen kalastajan mökkiin tehty pieni kahvila merenrantapuistossa. Henkilökuntana työpaikkakokeilussa ja -ohjauksessa olevia nuoria. Tuoreita ja muhkeita leivonnaisia kohtuuhintaan.

Voffeli & Kaffeli Asiakaspalvelu oli aivan mahtavaa ja tuotteita oli tarjolla myös gluteenittomana. Paikka oli lämminhenkinen ja omistaja kertoi paikasta ja tuotteista.

Wanha Pehtoori Tässä kahvilassa, sisällä tai terassilla, sielu lepää keskellä maalaismaisemaa, vaikka pääkaupungissa ollaankin. Tunnelma on jäljittelemätön ja toista samanlaista ei ole!

Wayne's Coffee Lönnrotinkatu Kodikas, rento, ihana sisustus, makoisat tuotteet. Loistava palvelu. Juuri avattu kahvila. loistavat uuniperunat sekä kahvi törkeän hyvää. Tunnelmaa luo uudenaikainen sisustus sekä iloinen ja pirteä henkilökunta.

Well Tyylikäs paikka, ystävällinen henkilökunta, loistava sijainti, ihania vegaanisia leivoksia ja terveellisiä tuotteita!