Yritystilaus tunnistettu

Voit käyttää palvelun kaikkia sisältöjä vapaasti. Jos haluat kommentoida, kirjaudu sisään henkilökohtaisella Mediatunnuksella.

Helsingin Uutisten vaalikone on nyt auki – löydä oma ehdokkaasi

9-vuotias jätettiin tunniksi pysäkille palelemaan – tässä bussipomon selitys

Nobinan toimitusjohtajan Tom Wardin mukaan bussilinja 554:n kuljettaja on toiminut yhtiön ohjeiden vastaisesti jättäessään 9-vuotiaan tytön torstai-iltana kesken matkan yksin bussipysäkille.

– Tällaisessa tilanteessa olisi kaikkein järkevintä ollut viedä tyttö yksinkertaisesti perille. Ohjeidemme mukaan matkustajaa ei missään nimessä saa poistaa autosta jos siitä aiheutuu hänelle vaaraa. Etenkin kun kyseessä on 9-vuotias tyttö, toimitusjohtaja Ward linjaa.

Tytön matkakortin arvo riitti vain sisäiseen matkaan, jonka vuoksi kuljettaja jätti hänet pysäkille Leppävaaran lähellä Mäkkylässä.

Tyttö joutui kylmissään ja peloissaan odottamaan yli tunnin, ennen kuin hän pääsi ohiajaneen auton kyydissä kotiinsa

Ward muistuttaa, että kuljettaja oli soittanut hätäkeskukseen ja ilmoittanut jättävänsä tytön pysäkille.

Hätäkeskuksesta oli Wardin mukaan sanottu, että poliisi tulee noutamaan tytön kyseiseltä pysäkiltä.

Hän ei silti pidä menettelyä asianmukaisena. Wardin mukaan kuljettaja tulee Suomen naapurimaasta.

– Hän tulee toisesta kulttuurista. Nyt on lähdetty viemään läpi suuritöistä prosessia kun kaikkein järkevintä olisi ollut vain viedä tyttö perille, Ward toteaa.

Hänen mukaansa asiasta on jo keskusteltu kyseisen kuljettajan kanssa.

– Saimme häneen puhelimitse yhteyttä pari tuntia sitten. Hän tulee seuraavan kerran töihin maanantaina ja tuolloin asia dokumentoidaan virallisesti yhdessä esimiehen kanssa, Ward toteaa.

Toimitusjohtaja Wardin mukaan Nobinalla on töissä yli 60 kansallisuuden edustajia. Kuljettajia koulutetaan jatkuvasti esimerkiksi asiakaspalveluun liittyvissä kysymyksissä.

– Kuljettajia prepataan ja koulutetaan jatkuvasti erilaisia mahdollisia tilanteita varten, hän sanoo.